Evropska komisija već najavljuje treći talas korone u Evropi

Foto: Wikimedia commons

Postoji mogućnost trećeg talasa epidemije kovid 19 u Evropi, a pojedine zemlje bi mogle već da budu u toj fazi, izjavila je direktorka Odjeljenja za političku komunikaciju u Evropskoj komisiji, Dana Spinant.

Ona je upozorila da se treći talas razvija drugačijom brzinom u različitim zemljama, te da je stoga potrebno ubrzati proces vakcinacije.

“Treći talas bi mogao biti na horizontu u brojnim zemljama, a pojedine države su možda već u toj fazi. Naš stav je da želimo značajno da ubrzamo program vakcinacije u EU”, istakla je Spinantova, koja vrši i funkciju zamjenice glavnog portparola predsjednice Evropske komisije, Ursule fon der Lajen.

Spinantova je naglasila da EU ostaje privržena cilju vakcinisanja 70 odsto svojih građana, javio je TASS.

Njemački ministar zdravlja, Jens Špan, izjavio je ranije danas, da nema dovoljno vakcina u Evropi za zaustavljanje trećeg talasa epidemije.

Prema podacima koji su juče objavljeni, Evropska komisija očekuje da Unija do kraja prvog tromjesečja ove godine dobije do 100 miliona doza vakcina kompanija “Pfizer”, “Moderna” i “Astra Zeneka”, što je za 40 odsto manje od 166 miliona doza koje je Komisija naručila za prva tri mjeseca.

Vodeće zemlje EU trenutno pooštravaju mjere karantina, usljed ubrzanog širenja zaraze virusom korona, godinu dana nakon prvih mjera zatvaranja u Evropi, u martu prošle godine.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos