SAD – politika: Ko vodi Belu kuću – Bajden ili Harisova?

Foto: Tanjug/AP

Istraživanje agencije “Rasmusen”, pokazuje da po 47 odsto anketiranih veruje, odnosno ne veruje, da američki predsednik, Džozef Bajden, zaista donosi odluke u Beloj kući.

Samo 47 odsto Amerikanaca veruje da Bajden sam odlučuje u vezi sa svojim predsedničkim dužnostima, pokazala je anketa.

Isto toliko ispitanika, njih 47 odsto, uvereno je da neko drugi, poput potpredsednice SAD, Kamale Haris, iza kulisa donosi te odluke.

Glasine da najstariji kandidat koji je izabran za predsednika u istoriji SAD pati od demencije ili nekog drugog mentalnog oboljenja, bile su raširene tokom izbora u novembru i podstaknute čestim gafovima, u kojima je Bajden zaboravljao gde je bio i kad, te kako se ko zove.

Na primer, nazvao je bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu – “predsednik, moj šef”.

Odgovori ispitanika otvaraju i pitanja o ulozi potpredsednice SAD, Kamale Haris.

U tekstu, koji je objavila “Russia today” je navedeno da se mediji veoma malo bave pretendovanjem Harisove na mnogo važnije predsedničke dužnosti.

Tako je Harisova preuzela Bajdenovo mesto u nedavnom telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom, Benjaminom Netanjahuom, kao i u razgovorima sa kanadskim premijerom, Džastinom Trudoom, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, australijskim premijerom Skotom Morisonom i šefom Svetske zdravstvene organizacije, Tedrosom Adanomom Gebrejesusom.

Prema navodima CNN-a, Harisova želi da pojača rad na spoljnoj politici i nacionalnoj bezbednosti, a to su dva ključna polja za svakog kandidata koji pretenduje na mesto predsednika, podseća “Sputnjik”.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos