Nemačka i korona: Većina Nemaca traži otvaranje hotela i restorana

Foto: Pixabay

Nemačka se bori da zaustavi naglo rastući broj zaraženih virusom korona, ali većina Nemaca se, ipak, zalaže za otvaranje hotela i restorana tokom aprilskih uskršnjih praznika.

U anketi, koju je u ime agencija DPA sproveo institut za istraživanje javnog mnjenja “JuGov” /YouGov/, 52 odsto ispitanika želi da se hotelima i restoranima omogući otvaranje, sve dok se poštuju pravila higijene i socijalne distance. Oko 14 odsto se zalaže za otvaranje bez ikakvih ograničenja.

Samo 25 odsto ispitanika smatra da bi hoteli trebali ostati zatvoreni tokom uskršnjih praznika, kada mnogi odlaze na odmor. Devet odsto nije imalo stav o tome.

U slučaju restorana, bašti, pabova i kafića, čak dve trećine ispitanika je za otvaranje.

Trideset dva procenta kaže da bi potrošači ili kupci trebalo da budu ograničeni na otvorene prostore, uz primenu higijenskih mera, dok se 34 procenta zalaže za usluge u zatvorenom, sve dok se preduzimaju mere predostrožnosti.

Jedanaest odsto želi da dozvoli restoranima da se otvore bez ikakvih uslova. Samo 16 odsto kaže da bi restorani i pabovi trebali ostati potpuno zatvoreni.

Ugostiteljstvo je uglavnom izostalo iz strategije ponovnog otvaranja, koju su usvojile savezna i državna Vlada početkom marta. Ova teško pogođena industrija kaže da se oseća napušteno i pritiska političare da ponude putokaz napred.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 2.059 ljudi, u periodu između 16. i 18. marta. Rezultati su ponderisani tako da predstavljaju populaciju stariju od 18 godina.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos