Njemačka: Turistička industrija upozorava na gubitak radnih mjesta

Foto: Pixabay

Njemačka turistička industrija je upozorila na otpuštanja i bankrot, ako vlasti nastave sa pooštravanjem mjera blokade, čiji je cilj suzbijanje pandemije virusa korona, uključujući karantin za one koji se vraćaju sa odmora u inostranstvu.

Nacionalni i regionalni lideri, koji su se sastali kako bi odlučili o sljedećem krugu mera za suzbijanje pandemije virusa korona, razmatraju potrebu za karantinom za sve putnike koji se vraćaju, a ne samo za one koji su bili u rizičnim oblastima.

“Sa stanovišta turističke industrije, neprihvatljivo je i apsolutno nesrazmjerno uvoditi karantin, bez obzira na stopu incidencije na destinaciji”, rekao je Mihael Frencel, predsjednik turističkog udruženja BTV, dodajući da putnici već moraju da se testiraju na virus.

Dvije druge asocijacije turističke industrije, DRV i BDL, saopštile su da bi dalje ograničavanje međunarodnih putovanja moglo značiti gubitak radnih mjesta.

Državna pomoć je do sada nadoknađivala samo djelić troškova koje je industrija pretrpjela kao rezultat pandemije, navodi se u saopštenju.

Ranije u martu, Njemačka je uklonila regije u Španiji, uključujući turističku omiljenu destinaciju Nijemaca ostrvo Majorku, kao i Portugaliju, sa svoje liste područja opasnih zbog virusa korona. Odluka je natjerala desetine hiljada Nijemaca da u posljednjem trenutku planiraju uskršnje praznike na Balearskim ostrvima.

Prema nacrtu prijedloga, Njemačka bi trebala da produži blokadu do 18. aprila, jer je stopa zaraze premašila nivo koji predstavlja preopterećenje bolnica.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.