SP – kvalifikacije: Pobede za Crnu Goru i Rusiju

Foto: fscg.me

Fudbalske reprezentacije Crne Gore i Rusije su, u prve dvije utakmice današnjeg programa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ostvarile pobjede nad Gibraltarom i Slovenijom i sa maksimalnih šest bodova otvorile kampanju za plasman u Katar.

“Sokolovi” nisu imali problema da dođu do novog trijumfa u ovim kvalifikacijama nad nejakim Gibraltarom, nakon što je Stevan Jovetić svojim golovima donio pobjedu u Letoniji na startu.

Čak 31 put su Crnogorci šutirali na gol Gibraltaraca, od toga 13 udaraca je išlo u okvir, a četiri lopte su završile u mreži.

Seriju golova otvorio je Fatos Bećiraj, napadač izraelske Bnei Jehude u 26. minutu. Gosti su čak stigli do izjednačenja u 30. minutu, pošto je siguran sa 11 metara bio Ris Stajš. Do poluvremena je Marko Simić vratio prednost na stranu “Sokolova” pogotkom u 43. minutu.

Žarko Tomašević u 53. i Stevan Jovetić svojim trećim golom u dvije utakmice, u 80. minutu, donijeli su drugu pobjedu Crnoj Gori, tako da selektor Miodrag Radulović, koji je naslijedio Faruka Hadžibegića, može da bude zadovoljan početkom kvalifikacija, s obzirom na to da prava iskušenja tek predstoje u mečevima protiv Turske, Norveške i Holandije.

Slovenija nije uspjela da ponovi partiju protiv Hrvatske od prije tri dana, kada su prvi put savladali svoje komšije, pa iako su bili dobri, u dobrom dijelu utakmice čak i bolji od Rusije, poraženi su sa 2:1.

Svi golovi su viđeni u prvih 45 minuta, a i prije vodećeg gola Rusa istakao se golman Slovenije Jan Oblak, kada je odbranio udarac Georgija Džikije u 10. minutu.

Zato ništa nije mogao u 26. minutu kada je Daler Kuzjajev lijepo pronašao Artjoma Dzjubu, a ovaj doveo Rusiju u vođstvo.

U 35. minutu najprije Aleksandr Golovin pogađa prečku, da bi potom Dzjuba povisio na 2:0.

Samo minut kasnije je postavljen konačan rezultat. Miha Zajc je asistent, a Josip Iličić strijelac za 2:1.

Rusi su tako, kao i Crnogorci, krenuli sa dvije pobjede u ovim kvalifikacijama i biće u ovoj grupi vrlo neizjesno, jer su tu aktuelni vicešampioni svijeta Hrvati, zatim Slovaci, Kiprani i Malta.

Od 18.00 časova su mečeve počeli Bjelorusija i Estonija, Hrvatska i Kipar, Holandija i Letonija, Norveška i Turska, a od 20.45 Češka i Belgija, Irska i Luksemburg, Srbija i Portugal i Slovačka i Malta.

Izvor TSD
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.