Kreće sezona Formule 1: Može li Red Bul da sruši Mercedes?

Foto: Pixabay

Red Bul prijeti šampionskom Mercedesu, uoči starta 72. sezone “Formule 1”: “Bikovi” naoštrili rogove!

Je li konačno došao kraj dominaciji Mercedesa u “Formuli 1”? Da li šampionske “strijele” zaista imaju problem sa bolidom “NJ12”? Koliko je brz najveći izazivač Red Bul? Je li 2021. godina Maksa Ferstapena? Koji tim će se iskristalisati kao “treća sila…?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja vezana za “Formulu 1” mogli bismo saznati već u večeras, nakon premijerne trke 72. sezone najbržeg karavana, koja se vozi u pustinji Bahreina (17 časova).

“Mečka” je u prethodnih sedam godina pomela konkurenciju i mnogi su očekivali sličan scenario i u 2021. godini. Pa ipak, “bikovi” su tokom testiranja bili sve ono što “strijele” nisu – i brzi i pouzdani. Niko, naravno, ne smije da otpiše prvake, ali nova kampanja zaista nagovještava dramu.

Činjenica da je Mercedes u hibridnoj eri osvojio bukvalno sve, jasno govori o njegovoj snazi. I u prošlom prvenstvu se Luis Hamilton prošetao do krune, Valteri Botas je bio savršen timski igrač, a kako je revolucinarna promjena pravila zbog pandemije virusa korona odložena za 2022. godinu, ništa nije nagovještavalo promjenu na vrhu.

Međutim, već pomenuta testiranja su nagovijestila da bi do nje moglo doći. Jer, Red Bulov “RB16B” je pistom išao kao po šinama. Bolid, kojim su upravljali Maks Ferstapen i Serhio Perez, imao je sjajan balans. Na promjene podešavanja je reagovao onako kako su u timu i očekivali. Kao od šale je postavljao najbrža vremena. I što je jednako bitno, nije se kvario.

Mercedesov učinak tokom tri dana testa je bio dijametralan. Već na startu, Botas je imao probleme sa mjenjačem, zbog čega je ekipa izgubila približno 60 krugova. Hamilton nije uspijevao da “ukroti” bolid, dva puta se okrenuo na stazi, zaglavio u pijesku i izazvao prekid. Kad su “mečke” jurile vremena, stigle su tek do “kote pet”.

Očekivano, mnogima je kroz glavu prošla 2019. godina, kad su se “strijele” mučile na prvim testiranjima, a potom na druga testiranja došle sa gotovo novim bolidom, koji se kasnije prošetao do titule. Samo, ove godine nema drugih testiranja, Mercedes će popravni polagati na prvom trkačkom vikendu.

A neće mu pomoći ni činjenica da su “bikovi” stvarno brzi. Zvanični sajt “Formule 1” je preradio brojke sa testiranja i došao do prilično šokantnog rangiranja, po kom je Red Bul bio brži za više od pola sekunde tokom simulacije kvalifikacionih krugova. Ako se ovome doda podatak da “bikovi” po navici nešto sporije počinju sezonu, a zatim tokom iste umiju najefikasnije da razvijaju bolid, te da je Hondin agregat prestigao Mercedesove performanse iz 2020. godine, onda “strijele” stvarno imaju razlog za brigu.

To je priznao i sam Hamilton:

– Red Bul je jak. Ove sezone će biti drugačija “životinja”. Mi nismo dovoljno brzi u ovom trenutku, ali imam puno povjerenje u svoj tim. Volimo izazove. A ovo je definitivno veliki izazov za nas.

Iz Red Bula su rado dogovorili na ovakve “prozivke”:

– Fokusirani smo samo na sebe. U ovom trenutku je dobro što imamo solidnu bazu za dalji napredak, a ne neki problem koji moramo da popravimo. Naravno, Mercedes pokušava da skrene pažnju sa sebe. To je dio igre. Ipak, činjenica je da je riječ o sedmostrukom uzastopnom prvaku. Na nama je da mu se suprotstavimo – jasan je šef, Kristijan Horner.

Stručnjaci su složni da iza vodećeg tandema slijedi Meklaren, čiji inovativni difuzor, čini se, daje rezultate. Aston Martin je tokom testova muku mučio sa pouzdanošću, ali bi uprkos tome trebalo da bude pri vrhu. U igri za bodove su Alpin i Alfa Tauri, u istom rangu su i Alfa Romeo i Ferari, za koji mnogi tvrde da je skrivao karte. Začelje bi trebalo biti rezervisano za Has i Vilijams.

Izvor Glas Srpske
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos