UEFA odgovorila Portugalcima nakon žalbe

Foto: Screenshot

Mnogi su se pitali zašto nema VAR-a u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, a posebno je to izraženo poslije meča Srbije i Portugala.

Portugalci su oštećeni u Beogradu za gol Ronalda, previdom sudije Makelija, koji bi sigurno bio priznat da je bilo VAR-a.

UEFA je saopštila da je namjeravala da primjenjuje VAR tehnologiju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali da se od toga odustalo zbog komplikovane situacije u vezi sa pandemijom virusa korona.

Sve poslije žalbe Portugalaca na dešavanja sa stadiona “Rajko Mitić”.

– UEFA je 2019. godine predložila FIFA-i upotrebu VAR tehnoligije u aktuelnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Uticaj pandemije virusa korona na operativne i logističke sposobnosti je naveo UEFA-u da odloži primjenu VAR tehnologije u grupnoj fazi Lige Evrope na sezonu 2021/2022, umesto na ovu sezonu, kao i da povuče prijedlog da se VAR koristi u evropskim kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine – navodi se u saopštenju.

Ronaldo je bio bijesan zbog odluke sudija, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo je da izlazi sa terena, a poslije toga je sudija odmah označio kraj utakmice.

– Takođe, VAR se nije koristio ni u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se do sada nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem UEFA – navodi se u saopštenju evropske kuće fudbala.

Selektor Portugala, Fernando Santoš, rekao je da je neprihvatljivo igrati utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo bez gol tehnologije i VAR-a.

Poslije dva kola u Grupi A, Srbija i Portugal imaju po četiri boda na prvom i drugom mjestu tabele.

Izvor Glas Srpske
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.