Beograd ove godine organizuje čak četiri teniska turnira!

Foto: FoNet

Beograd će ove godine organizovati četiri teniska turnira u obje konkurencije, saopštio je direktor ATP turnira “Srbija open 2021” /Serbia open 2021/, Đorđe Đoković.

Turnir “Srbija open 2021”, iz serije 250, biće održan od 19. do 25. aprila u Beogradu, bez prisustva publike i uz ograničeno prisustvo medija.

Đoković je na “Zum” konferenciji za novinare istakao da će na turniru nastupiti 12 igrača iz Top 35, među kojima su najbolji teniser svijeta Novak Đoković, zatim Dominik Tim, Gael Monfis i Aslan Karacev, dok je Stan Vavrinka morao da otkaže učešće zbog povrede, odnosno operacije.

“Uložili smo velike napore da vratimo ATP turnir u Srbiju i da ga organizujemo na najvišem nivou, u skladu sa merama Vlade Srbije i ATP-a. Ovo je samo početak, nama je cilj da turnir u narednim godinama dobije licencu 500. Odziv igrača je dobar, s obzirom na to da se u isto vreme igra turnir u Barseloni”, rekao je Đoković.

On je naveo da će nedjelju prije ATP turnira biti organizovan i čelendžer za tenisere, prenosi RTS.

Prema njegovim riječima, Beograd će biti domaćin i WTA turnira iz serije 250, koji će biti na programu od 16. maja, a takođe će organizovati i ženski čelendžer od 22. jula.

Igrači će biti smješteni u “polubalonu”, izolovani, uz redovno testiranje, a turnir će imati i humanitarni značaj, jer će se za svaki as donirati određena suma za humanitarne svrhe, preko Fondacije “Novak Đoković”. 

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.