Njemačka i imunizacija – “Astra Zeneka”: Poštujemo odluku Njemačke

Foto: Reuters

Farmaceutska kompanija “Astra Zeneka” je saopštila danas, da poštuje odluku Njemačke da zabrani njihovu vakcinu protiv virusa korona, ali je podsjetila da su je bezbjednom proglasile druge zdravstvene institucije.

“Poštujemo odluku Naučnog komiteta za vakcinaciju, pri njemačkom Institutu `Robert Koh` /STIKO/, za upotrebu vakcina u Njemačkoj. Sigurnost pacijenta je i dalje najviši prioritet kompanije”, saopšteno je iz britansko-švedske kompanije.

Njemački zvaničnici su se saglasili da ograniče upotrebu vakcine na ljudima starijim od 60 godina, usljed zabrinutosti zbog zgrušavanja krvi.

“Astra Zeneka” ističe da je Evropska agencija za lijekove /EMA/, u svojoj reviziji objavila da nema povezanosti između vakcine i zgrušavanja krvi, ali da treba obaviti i druge analize.

Kompanija podsjeća da su vlasti Velike Britanije, EU i Svjetska zdravstvena organizacija zaključile da je veća korist od upotrebe vakcine, od rizika za sve starosne grupe.

EMA je juče ponovila da se vakcina “Astra Zeneka” ne može povezati sa zgrušavanjem krvi i da je bezbjedna za upotrebu za sve starosne grupe.

Direktorka EMA, Imer Kuk, izjavila je da revizija novih dokaza o zgrušavanju krvi traje i da će preporuka o upotrebi vakcine biti predstavljena na sastanku bezbjednosnog komiteta 6. i 9. aprila.

Ona je naglasila da je odluka o ograničenju određenih vakcina na nacionalnim vlastima svake od članice EU.

Nakon odluke njemačke administracije, pokrajina Zarland je saopštila da će u potpunosti obustaviti upotrebu vakcine.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos