Ronaldova kapitenska traka na aukciji za pomoć oboljeloj bebi

Foto: Printscreen

Kapitenska traka, koju je odbacio Kristijano Ronaldo, usljed nezadovoljstva zbog poništenog gola u kvalifikacionoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru, između Porgtugalije i Srbije, ponuđena je na aukciji, kako bi se pomoglo oboljelom dijetetu.

Pri rezultatu 2:2 u Beogradu, u nadoknadi vremena je Ronaldo postigao gol, koji sudija nije priznao, jer je smatrao da je odbrambeni igrač Srbije, Stefan Mitrović, loptu izbacio sa gol linije.

Bez video pomoći sudiji i druge tehnologije, gol nije priznat.

Nezadovoljni Ronaldo je dobio žuti karton zbog protesta i prije kraja utakmice je napustio teren, te bacio kapitensku traku.

Jedan od radnika na stadionu je uzeo traku i odmah je kontaktirao regionalni sportski kanal “Sport klub”, sa zamišlju da se iskoristi u humanitarne svrhe.

Neimenovani radnik, kasnije je navedeno da je u pitanju vatrogasac, na stadionu je rekao agenciji Frans pres, da su potrebna sredstva za liječenje šestomjesečne bebe Gavrila Đurđevića, koji boluje od rijetke bolesti.

“Ronaldo je traku bacio na oko tri metra od mene i odmah sam došao na ideju da bi to bila dobra prilika za prodaju. Shvatio sam da možemo skrenuti pažnju i učiniti nešto lijepo za Gavrila”, naglasio je on.

Pošto je “Sport klub” provjerio autentičnost predmeta, udružili su se sa humanitarnom organizacijom i iznijeli su traku na aukciju na internet stranici ”Limundo”. 

Nastavljena je humanitarna akcija za kapitensku traku Kristijana Rolanda, čijom kupovinom će se obezbijediti sredstva za liječenje šestomjesečnog dječaka Gavrila Đurđevića, a najviša validna ponuda je šest miliona dinara /oko 50.000 evra/, saopštio je portal “Limundo”.

“Aukcija je krenula odlično, ali je nažalost privukla i neozbiljne ponuđače, koji svojim ponudama kvare ovu humanitarnu akciju. Sve ponude koje nisu ozbiljne, uklanjamo i činimo sve što je u našoj moći da održimo regularnost aukcije”, navedeno je u saopštenju.

Naglašeno je da je s ciljem sprečavanja zloupotreba, uvedena verifikacija potencijalnog kupca na ovoj aukciji, odnosno da će ponuđač moći da unese svoju ponudu, samo ako se potvrdi njegova regularnost.

“Ukoliko onaj ko pobedi na aukciji odbije da uplati iznos, protiv njega može biti podneta krivična prijava. Ovim putem apelujemo na sve, da na aukciji učestvuju samo oni koji žele i mogu da pomognu, jer se, podsećamo, ovde borimo za život jedne bebe”, naglašeno je u saopštenju.

Humanitarna aukciju za kapitensku traku Kristijana Ronalda je na portal “Limundo” postavila humanitarna organizacija “Zajedno za život”.

U noći između utorka i srijede, cijena na sajtu “Limundo” je krenula i u roku od nekoliko časova, sa 12 miliona dinara je premašila cifru više od milijardu dinara, zbog čega je aukcija i bila obustavljena.

Mediji su prenijeli da su kapitensku traku čuvenog Ronalda, koju je on pri kraju meča sa Srbijom skinuo sa ruke, pronašli vatrogasci na stadionu “Rajko Mitić” i predali humanitarnoj Organizaciji “Zajedno za život”, koja od 2017. godine putem aukcija i na druge načine pomaže oboljelim mališanima i njihovim roditeljima.

Mali Gavrilo Đurđević boluje od spinalne mišićne atrofije i potrebno je dva i po miliona evra za liječenje. 

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.