Mijatović: Naš mentalitet je da smo poslije nekoliko utakmica na SP!

Foto: Wikimedia commons

Legendarni srpsko-crnogorski fudbaler, Predrag Mijatović, govorio je o fudbalskoj reprezentaciji Srbije i spustio tenziju poslije uspjeha na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

“Moramo da kažemo da su kvalifikacije počele na najbolji mogući način. Fenomenalan start i velika je šansa da Srbija nastavi ovim ritmom, te da na kraju obezbijedi plasman na Svjetsko prvenstvo, što je krajnji cilj”, rekao je Mijatović.

“Prvo, svaka promjena trenera utiče na igrače iz više razloga. Svaki igrač koji je pozvan, želi da fascinira trenera da pokaže i dokaže da vrijedi i da može da da i doprinese. Druga stvar, reprezentacija Srbije je na posljednjem SP izborila plasman. Tada je bio Muslin, koji je ostvario svoj cilj. Možda igra tad nije bila onakva kakvu smo hteli… Apsolutno sam siguran da će Piksi napraviti sjajnu stvar. Razumem da treba biti euforičan, međutim, kvalifikacije su tek počele. U današnjem fudbalu nema autsajdera. Cilj je biti prvi u grupi ili preko baraža da se traži odlazak na Svjetsko prvenstvo”, polako popularni Mijat spušta tenziju, pa dodaje:

“Naš mentalitet je da smo poslije prvih nekoliko utakmica već na Svjetskom prvenstvu. Ne samo na SP, nego u polufinalu Svjetskog prvenstva. To treba kontrolisati. Mislim da je Stojković svjestan toga. Ima dobar tim, dobre momke, koji su spremni da daju maksimum. Ako pravi detaljnu analizu, treba neke stvari popraviti. Prvo poluvrijeme protiv Irske, Portugala… Najvažnije je da je rezultat ostvaren. Veliki sam optimista i raduje me ono što se dogodilo u prethodne tri utakmice”, rekao je Mijatović.

Izvor Nezavisne/Kurir sport
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.