Teniseri i teniserke oklevaju da se vakcinišu

Foto: Pixabay

Anketa o vakcinaciji među teniserima, donela je interesantne odgovore.

Kako trenutno stvari stoje, posle više od godinu dana, pandemija virusa korona i dalje traje, ali kao rešenje smo dobili vakcinaciju.

Ipak, nisu svi baš oberučke prihvatili vakcinu kao rješenje, pogotovo među teniserima i teniserkama, gde su uglavnom bili oprezni tokom davanja izjava i objašnjavali zbog čega se nisu vakcinisali.

“Razmišljala sam da se vaknicinišem, ali su mi prijatelji rekli da bi bilo pametnije da malo sačekam, jer i dalje postoje nuspojave od vakcina. Da budem iskrena, ne znam šta da kažem, za nekoliko nedelja ću doneti odluku”, rekla je Elina Svitolina.

Andrej Rubljov je rekao da bi pre izabrao da se ne vakciniše, ako postoji šansa za tako nešto:

“Da budem iskren, ne želim da se vakcinišem. Mislim da su se neki igrači već vakcinisali, ali nisam siguran. Stvarno ne znam šta da kažem. Ako mogu da biram da ne budem vakcinisan uopšte, to bih i izabrao. Nemam neki poseban razlog za to, nisam primao nikakvu vakcinu još otkako sam bio dijete i nisam nikad imao problema sa zdravljem. Ne znam, videćemo”, rekao je Rubljov.

Arina Sabalenka je na sličan način odgovorila.

“Ovo je teško pitanje. Ne vjerujem u vakcine koje su nam dostupne. Ne želim sad da se vakcinišem i ne želim da se moja porodica vakciniše. Razmisliću dobro o svemu. Ako budem primorana da se vakcinišem, onda ću primiti vakcinu, jer se naš život sastoji iz putovanja. Morala bih prvo da se konsultujem sa doktorom, jer postoji dva tipa vakcina i tako ćemo odlučiti koja je bolja za mene”, kaže Sabalenka.

Naomi Osaka je, ipak, drugačijeg mišljenja:

“Vakcinisaću se sigurno. Bilo kojom vakcinom i bilo kad, čim na mene dođe red”, rekla je Naomi Osaka.

Dijego Švarcman je prvo izjavio da neće primiti vakcinu i da njegova porodica ne voli vakcine, pa se ni oni neće vakcinisati, a onda se oglasio putem svog Twittera, rekavši da mu engleski nije jača strana i dodao:

“Zdravo svima, želim da razjasnim nešto. Kad me je Ben Rotenberg pitao o vakcinaciji, pričali smo na engleskom jeziku i to nije moja jača strana… Vakcinisaću se kad dođe red na mene, ali se sigurno neću vakcinisati pre moje porodice, kao i pre ljudi kojima je vakcina neophodna. Moj engleski nije bio jasan”, objasnio je Dijego Švarcman.

Izvor Nezavisne novine/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.