Rusija i SAD – Lavrov: Odnosi Moskve i Vašingtona dotakli dno!

Foto: Reuters

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, rekao je danas da su odnosi Moskve sa SAD i njihovim saveznicima “dotakli dno” i da nije određen datum povratka ruskog ambasadora u Vašington.

Rusija je opozvala svog ambasadora Anatolija Antonova u SAD, nakon što je američki predsjednik Džozef Bajden u intervjuu potvrdno odgovorio na pitanje da li smatra da je ruski lider Vladimir Putin ubica.

Lavrov je Bajdenove komentare nazvao “užasnim” i da su primorali Moskvu da ponovo razmotri svoje odnose sa Vašingtonom.

Šef ruske diplomatije je izrazio žaljenje zbog odbijanja Vašingtona da prihvati Putinovu ponudu za javni razgovor sa Bajdenom, što bi pomoglo u smanjenju tenzija zbog komentara.

“Odnosi su dodakli dno, ali s druge strane, postoji nada da su u pitanju odrasli ljudi, koji shvataju rizik povezan sa podsticanjem dodatnih tenzija. Nadam se da će razum prevladati”, naglasio je Lavrov, prenosi agencija AP.

On je istakao da će Putin donijeti odluku kad će se ambasador Antonov vratiti u Vašington.

Bajdenova administracija je upozorila da će se Rusija suočiti sa sankcijama zbog masovnog hakerskog upada i pokušaja da izvrši uticaj na prošlogodišnje predsjedničke izbore, kako bi bivši predsjednik Donald Tramp ostao u Bijeloj kući.

Lavrov tvrdi da pritisak predvođen SAD na Rusiju, nema nikakve šanse za uspjeh. On je okrivio i EU za “raspad odnosa” Rusije i evropskog bloka.

Šef ruske diplomatije je odbacio zamisao da Rusija koristi isporuke svojih energeneta članicama EU kao adut.

On je dodao da Moskva nikad neće prekidati svoje isporuke, čak i u slučaju da Zapad pojača svoje sankcije prema Rusiji.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos