Njemačka – predsjednik Štajnmajer o koroni: Bilo je i uspjeha i neuspjeha

Foto: Tanjug/AP arhiv

Tokom epidemije virusa korona u Njemačkoj, bilo je dostignuća, ali i neuspjeha, izjavio je njemački predsjednik Frank-Valter Štajnmajer.

On je tokom obraćanja naciji rekao, da će ograničenja uvedena zbog virusa korona ostati na snazi i u narednih nekoliko sedmica.

Štajnmajer je naglasio da mjere zatvaranja za pojedince nisu samo stvar prihoda, već samog opstanka, te da razumije gubitak strpljenja i razočaranje zbog neuspjeha u posljednjih nekoliko mjeseci.

“Dosta toga je urađeno i mnogo toga smo uspjeli. Međutim, bilo je grešaka, kako tokom testiranja i vakcinacije, tako i kada se radi o digitalnim rješenjima”, istakao je Štajnmajer.

Predsjednik Njemačke je podsjetio da u toj zemlji traje treći talas epidemije kovid 19 i da je neophodan trud svih grupa stanovništva.

Prema riječima Štajnmajera, u narednim sedmicama će biti potrebna nova stroga ograničenja, te da su i on i narod svjesni toga, javio je TASS.

U Njemačkoj su uvedene stroge mjere zatvaranja, ali su otvorene škole, vrtići, frizerski saloni, cvjećare i knjižare.

Najnovije ankete su pokazale da je tek 19 odsto od gotovo 1.500 ispitanika zadovoljno radom Vlade Njemačke, 79 odsto je nezadovoljno, a dva odsto je bilo neodlučno kad se radi o pomenutoj temi.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.