Republika Srpska: Ugostiteljstvo na izdisaju!

Foto: komorars.ba

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske “Horeka”, saopštilo je da je ugostiteljstvo došlo do samog izdisaja, nakon najnovijih mjera otvaranja svih privrednih djelatnosti, osim ove, te da su iscrpili sve mogućnosti pregovora sa Vladom Republike Srpske.

“Udruženje `Horeka`, mada voljno, ne vidi mogućnost razgovora sa Vladom na dosadašnji način, bez konkretnih rješenja, jer ne želi da bude brana između vlasti i nezadovoljnih poslodavaca i radnika, koji su gladni ili na ivici gladi, kao i čitave njihove porodice”, saopšteno je iz ovog udruženja.

Iz “Horeke” napominju, da “od danas ne snose nikakvu odgovornost za sve posljedice i eventualne masovne proteste ugostitelja Republike Srpske”.

Iz ovog udruženja poručuju da ne radi 12.000 ljudi, koji neće dobiti platu, niti platiti račune i ostale fiksne troškove, kao i da je ugroženo 30.000 članova njihovih porodica.

“Obećanjem Vlade Republike Srpske da će im biti plaćen doprinos za mart, svi su imali strpljenja, mada ne i platu od koje se živi, ali su se solidarisali i rekli – u redu, strpićemo se sedmicu ili dvije. Sada je april. Otvoreno je sve, osim ugostiteljstva”, navedeno je u saopštenju.

Iz “Horeke” pitaju, ko će od ugostitelja i odakle platiti zakup lokala, pretplatu za internet, kablovsku TV, fiskalnu kasu, obezbjeđenje, registracije vozila, održavanje inventara, kao i od čega će živjeti porodice ugostitelja, da li od šalterske prodaje kafe slučajnim prolaznicima.

“`Horeka` potpuno, ne samo da razumije epidemiološku situaciju, već punu godinu dana štiti i radnike i goste, ulažući novac da bude dio odbrane protiv pandemije, na razne načine, ali moramo i mi i naše porodice da živimo i preživimo”, navedeno je u saopštenju.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.