Dresovi sa vječitog derbija idu na aukciju za pomoć osobama sa invaliditetom

Foto: FoNet

Dresovi sa derbija između Crvene zvezde i Partizana biće dati na prodaju, a prikupljena sredstva će biti donirana u humanitarne svrhe, saopštili su crno-beli.

Proljećni prvenstveni derbi, 164. po redu, biće odigran u srijedu od 18.00 na stadionu “Rajko Mitić”.

Na inicijativu ”Beogradskog maratona” i uz podršku uprava dva kluba, kao i Zajednice fudbalskih klubova Super lige, ovaj “vječiti” derbi, osim velikog sportskog značaja, imaće i svoj humanitarni karakter.

Ovogodišnji 34. Beogradski maraton će biti održan 16. maja pod sloganom “Bez barijera”, kao znak podrške i solidarnosti sa osobama sa invaliditetom.

“Želja nam je da ukažemo na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju osobe sa invaliditetom, kao i da stvorimo uslove za konkretna rješenja – radi uklanjanja mentalnih i fizičkih barijera, kako bi se osobe sa invaliditetom što efikasnije uključile u redovne tokove života”, navodi se u saopštenju Partizana.

U periodu od derbija do Beogradskog maratona će biti organizovana prodaja dresova fudbalera Crvene zvezde i Partizana u kojima će igrati utakmicu, a radi prikupljanja sredstava za unapređenje uslova za bavljenje sportom i rekreacijom osoba sa invaliditetom, prevashodno mladih i djece.

O konkretnim ciljevima i načinu prodaje dresova javnost će uskoro biti obaveštena, kao i o postignutim rezultatima po završetku cele akcije, naveo je Partizan.

Partneri u realizaciji celog projekta su i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Srpski filantropski forum, prenosi B92.

Izvor Glas Srpske/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.