LG odustao od proizvodnje telefona

Foto: Pixabay

Južnokorejski “LG electronics” ugasiće svoje odjeljenje za proizvodnju mobilnih telefona, nakon što nije uspio da nađe kupca za njega, što znači da je ovo prvi veliki proizvođač koji se potpuno povlači sa tržišta.

“LG” će svoj tržišni udio u Sjevernoj Americi od deset odsto prepustiti “Samsungu” i “Apple-u”.

Analitičari očekuju da će “Samsung” bolje moći da pokrije upražnjeno mjesto na tržištu, jer, za razliku od “Apple-a”, u ponudi ima više telefona iz srednjeg cjenovnog ranga, u kom je svoje proizvode nudio i “LG”.

Odjeljenje za pametne telefone ove kompanije iz Južne Koreje je u posljednjih šest godina nagomilalo gubitak od 4,5 milijarde dolara.

Kompanija će sada moći da se fokusira na rast u segmentima električnih vozila, povezanih uređaja i pametnih domova, navodi se u njenom saopštenju.

“LG” je rano ušao na tržište mobilnih telefona sa brojnim inovacijama, uključujući kamere sa veoma širokom uglom. Na vrhuncu je bio 2013. godine, kada je bio treći proizvođač pametnih telefona u svijetu, iza “Samsunga” i “Apple-a”.

Kasnije su njegovi najbolji modeli imali seriju softverskih i hardverskih promašaja, što je dovelo do pada prodaje, u kombinaciji sa sporijim tempom softverskih osvježavanja.

Analitičari smatraju da je “LG” zakazao u oblasti stručnosti u marketingu, u poređnju sa kineskim rivalima.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.