Pre godinu dana nas je napustio Radomir Antić

Foto: Nezavisne novine arhiv

Danas je tačno godinu od smrti čuvenog srpskog fudbalskog stručnjaka Radomira Antića, koji je preminuo 6. aprila 2020. godine u Madridu, u 72. godini, poslije kraće bolesti.

Antić je bio trener Real Saragose, Real Ovijeda, Real Madrida, Atletika i Barselone, kao i selektor Srbije, koju je odveo na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku 2010. godine, a trenirao je i klubove u Kini.

Kao fudbaler, karijeru je započeo 1967. godine u Užicu, u ekipi Slobode.

Godinu dana kasnije se preselio u Beograd, da bi obukao dres Partizana, kluba koji mu je ostao u srcu do posljednjeg dana.

Karijeru je gradio i u inostranstvu, prvo u Fenerbahčeu, pa u Real Saragosi, da bi je 1984. godine završio u engleskom Lutonu.

Između igračke i trenerske karijere je prošla nepuna godina, sjeo je kao pomoćni trener na klupu voljenog beogradskog kluba – Partizana, 1985. godine.

Kao igrač, Antić je 1976. godine sa Partizanom osvojio titulu prvaka Jugoslavije, a sa crno-belima je kao trener dva puta uzastopno osvajao prvenstvo Jugoslavije (1986. i 1987. godine), dok je sa madridskim Atletikom 1996. godine osvojio “duplu krunu“, što niko prije njega na “Visente Kalderonu“ nije uspeo.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.