Crna Gora: Opština Tuzi bi da postane dio kosovskog i albanskog budžeta

Foto: tuzi.org.me

Albanska alternativa, čiji je lider predsjednik crnogorske opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, saopštila je da će ozbiljno razmisliti i nastojati da Tuzi postane dio kosovskog i albanskog budžeta.

Iz Albanske alternative ističu da Vlada Crne Gore, čiji je potpredsjednik Dritan Abazović, u prijedlogu budžeta za 2021. godinu nije planirala ni centa ulaganja u opštinu Tuzi, iako im, kako su istakli, pripada po zakonu, prenose “Vijesti”.

Albanska alternativa poručuje Abazoviću da se “stidi svojih /ne/djela”.

“Nastavili ste gotovo istu praksu u Ulcinju, kao i u drugim opštinama gdje žive Albanci”, naveli su iz Albanske alternative.

U saopštenju navode i da ova Vlada Crne Gore ne ispunjava obaveze, koje su predviđene zakonom prema opštini Tuzi, kao što je to slučaj sa ostalim opštinama u Crnoj Gori.

“Samo opština Tuzi u državni budžet svake godine plaća porez preko pola miliona evra. Ovi i mnogi drugi argumenti dokazuju da ste Abazoviću dio antialbanske Vlade i da imate za cilj ekonomsku degradaciju autohtonih albanskih naselja”, ističu iz Albanske alternative.

Njima, kao autohtonoj albanskoj zajednici, kažu, ne preostaje ništa drugo, nego ozbiljno “moraju razmisliti i nastojati da postanu dio kosovskog i albanskog budžeta”.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.