Tinejdžer iz Njemačke postao najmlađi milijarder na svijetu!

Foto: Pixabay

Najmlađi milijarder na svijetu je Kevin David Leman, 18-godišnji tinejdžer iz Njemačke. Bogatstvo je naslijedio od oca, koji je bio suvlasnik poznatog lanca drogerija “dm”.

List “Forbs” je njegovo bogatstvo procijenio na 3,3 milijarde evra, a ažurirani podaci o bogatstvu milijardera širom svijeta su objavljeni u utorak.

“Dm” je vodeći lanac drogerija u Njemačkoj, a osnovan je 1974. godine. Prema podacima, dostupnim na njihovoj veb stranici, samo u Njemačkoj zapošljava više od 41.000 ljudi, u 2.000 trgovina širom države.

“Forbs” tvrdi da ni Kevin David, kao ni njegov otac, nisu aktivno uključeni u upravljanje ovom velikom kompanijom. Poslovni portal “Business Insider” je pokušao kontaktirati Lemana za komentar, ali je komentar izostao.

Na drugom mjestu po bogatstvu među najmlađim milijarderima je 24-godišnji Vang Zelong iz Kine, koji ima bogatstvo vrijedno 1,5 millijardi dolara. Na trećem i četvrtom mjestu su Norvežanke, sestre 24-godišnja Aleksandra i 25-godišnja Katarina Andersen, koje imaju bogatstvo od po 1,4 milijarde dolara. Obje imaju udio u vlasništvu u porodičnoj investicionoj kompaniji “Ferd”, koja je vrijedna nekoliko milijardi dolara.

“Forbs” na svoju listu milijardera uvrštava samo one osobe čije bogatstvo premašuje više od milijardu dolara. Prema njihovim podacima, svijet ima više od 2.775 milijardera, odnosno ima ih više nego ikada ranije.

Uprkos pandemiji virusa korona, njihovo bogatstvo je poraslo na 13 hiljada milijardi dolara, u odnosu na prošlu godinu, piše “Business Insider”.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos