Njemačka: Desničari planirali napade na migrante, muslimane, političare…

Foto: Pixabay

U njemačkom gradu Štutgartu, danas počinje suđenje grupi od 11 članova desničarske terorističke “Grupe S”, zbog planiranja napada na migrante, muslimane i političare, s ciljem izazivanja građanskog rata.

Prema navodima Tužilaštva, 11 muškaraca, starosti između 32 i 62 godine, su državljani Njemačke, a uhapšeni su u februaru prošle godine, prenio je BBC.

Dvanaesti muškarac, bivši policajac, optužen je za pružanje materijalne podrške grupi i njemu se takođe sudi. Još jedan član grupe je na slobodi i njemu se sudi u odsustvu.

“Članovi ove grupe su planirali da uzdrmaju i na kraju obore državni i društveni poredak u Njemačkoj”, navodi se u optužnici.

Verner S, navodni vođa grupe, organizovao je inicijalni sastanak u septembru 2019. godine. U narednih nekoliko mjeseci su im se pridružili i drugi članovi i ostali su u kontaku putem telefona ili interneta.

Verner S. je planirao da nabavi “kalašnjikov” sa oko 2.000 metaka, automatsku pušku “Uzi” i ručne bombe. Grupa je već posjedovala 27 nedozvoljenih komada oružja, većinom pištolja, prenijeli su “ZDF” i list “Štutgarter nahrihten”.

“Da su optuženi došli u priliku da izvedu svoja planirana djela terorizma, imali bismo sada jednu totalno brutalnu i masovnu mašinu za ubijanje”, rekao je Ralf Mihelfelder, krivični istražilac za pokrajinu Baden-Virtemberg.

Njemački mediji javljaju da su vlasti obratile pažnju na aktivnosti ove grupe u jesen 2019. godine preko doušnika, koji je sada ključni svjedok i pod zaštitom je policije. U februaru 2020. godine, policija je uhapsila 13 muškaraca u pet njemačkih pokrajina. Jedan od njih je kasnije umro u pritvoru.

Većina članova ove grupe je pripadala i drugim desničarskim grupama kao što je “Njemačko bratstvo”, javlja “ARD”.

Torsten V, koji je optužen da je podržavao grupu, radio je za policiju u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija i navodno je ponudio 5.000 evra za kupovinu oružja.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos