SAD – Rusija: Bajden shvatio da je “đavo odnio šalu” i zatražio razgovore

Foto: Tanjug/AP

SAD su postale svjesne da Rusija nije ustuknula pred novim pritiscima sa Zapada, već je počela potpuno da mijenja svoju dosadašnju politiku pružene ruke i okrenula se svojim interesima u Ukrajini, Siriji i partnerstvu sa Kinom, navodi “Geopolitika”.

Zato je i došlo do telefonskog razgovora na relaciji Džozef Bajden – Vladimir Putin, a Bajden je predložio i sastanak na bilateralnom nivou u neutralnoj zemlji.

Bajdenova administacija je uvidjela da je Moskva, paralelno sa jačanjem antiruske retorike, koja je dostigla vrhunac u Bajdenovoj izjavi da je ruski predsjednik “ubica”, potpuno “okrenula ploču”, uz poruku da je vrijeme besplodnih razgovora prošlo i da Rusija od sada razgovara isključivo sa pozicije zaštite svojih nacionalnih interesa.

Uslijedili su odlučni potezi – suzbijen je pokušaj unutrašnje destabilizacije, pokretanjem masovnih protesta širom zemlje na poziv ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, nakon što se vratio iz Njemačke.

Rusija je intenzivirala samostalne vazdušne napade u Siriji na terorističke i opozicione jedinice koje se bore protiv Vlade Bašara al Asada, jasno potvrđujući svoju nedvosmislenu podšku Asadovom ostanku na vlasti.

Na nedavno pokrenutu opasnu krizu na istoku Ukrajine, Moskva je odgovorila kao nikad do sada – pokretima vojnih snaga uz granicu sa tom zemljom, kao i otvorenim izjavama njenog državnog vrha, uključujući i Putina, da Ukrajina neće opstati kao država, ako silom pokuša da riješi problem u Donbasu.

Takođe, Moskva je otvoreno poručila svima da će ruska vojska u tom slučaju intervenisati.

Rusija je nedavno poručila SAD, da američki brodovi ne prilaze previše Krimu, jer bi moglo doći do incidenta.

Kad je postalo jasno da se Putin nije uplašio u predizbornoj kampanji najavljivanog i nakon inauguracije pokrenutog ratobornog političkog Bajdenovog stava prema Rusiji, te da je već bacio nove “rukavice izazova” Vašingtonu, potvrđena je teza da agresivna američka spoljna politika ne može ići u nedogled, zaključuje “Geopolitika”.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos