Austrija – Kurc: “Sputnjik V” u upotrebi, nakon odobrenja EMA-e

Foto: Reuters arhiv

Austrija će koristiti rusku vakcinu protiv virusa korona “Sputnjik V”, tek kada je odobri Evropska agencija za lijekove /EMA/, rekao je danas kancelar Sebastijan Kurc.

“Nadamo se da će EMA uskoro odobriti vakcinu, jer svaka dodatna doza pomaže u spašavanju života”, naveo je Kurc, dodajući da su njegovi konzervativci i koalicioni partneri Zeleni, pristali na narudžbu.

Austrija pregovora sa Rusijom da kupi više miliona doza vakcine protiv virusa korona, a Kurc je 31. marta izjavio da će narudžba biti proslijeđena naredne sedmice, međutim, do toga još nije došlo.

Kurc je ranije izbjegao da kaže da li će njegova zemlja čekati odobrenje EMA. Jedino Mađarska od svih članica EU sada koristi “Sputnjik V”, koji trenutno analizira EMA.

Efikasnost “Sputnjika V” je prvobitno dočekana sa skepticizmom nekih zapadnih naučnika, kada je u avgustu prošle godine odobrena u Rusiji bez čekanja potpunih rezultata kliničkih testiranja.

Međutim, naučnici su zaključili da je ona gotovo 92 odsto efikasna u borbi protiv kovida 19.

Samo dvije zemlje EU su naručile ovu vakcinu – Mađarska i Slovačka, dok je samo u Mađarskoj u upotrebi. To pitanje se ispostavilo toliko kontroverznim u Slovačkoj, da je dovelo do političke krize, zbog koje je premijer Igor Matovič u martu podnio ostavku.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos