Bajden: Kina nam se brzo približava

Foto: Tanjug/AP

Predsjednik SAD, Džozef Bajden je tokom svog prvog govora u Kongresu, povodom prvih 100 dana predsedničkog mandata, posebnu pažnju posvetio Kini i ocijenio da se Kina “brzo približava.”

On je u srijedu uveče ocijenio da će SAD održati jako prisustvo u Indo-Pacifiku i obećao da će pojačati tehnološki razvoj i trgovinu, prenio je Rojters.

“Kina i ostale zemlje se brzo približavaju. Moramo da razvijemo i da dominiramo u proizvodnji i tehnologiji budućnosti”, ocijenio je Bajden.

U izjavi, koja je izmamila najjači aplauz večeri, Bajden je rekao da “prosto ne postoji razlog da se vetroturbine za vjetrenjače ne prave u Pitsburgu, umesto u Pekingu”.

Bajden je ponovio da je takmičenje sa Kinom najveći izazov spoljne politike SAD.

On i njegove kolege demokrate, kao i republikanci, su se svi složili oko strožijeg pristupa prilikom odnosa sa Pekingom.

“SAD će se boriti protiv nepravdi koje nipodaštavaju američke radnike i američku industriju, pomoću subvencija državnim preduzećima i sprečavanju krađa američkih tehnologija i intelektualne svojine”, dodao je predsjednik SAD.

On je poručio predsjedniku Kine, Si Ðinpingu, da će SAD održati snažno prisustvo u Indo-Pacifiku, “kao što to radi za NATO u Evropi – ne da bi otpočele sukob, već da bi ga spriječile”.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos