EP – rukomet: Žrijeb odlučio, Srbija u “grupi smrti”, BiH na prvaka Evrope

Foto: rss.org.rs

Grupa smrti je bez dileme Grupa C, gdje se nalaze Hrvatska, Srbija, Francuska i Ukrajina.

Žrijeb je spojio Hrvatsku i Srbiju, a da će grupa biti veoma zanimljiva, garantuje i Francuska, koja je prošle godine na Evropskom prvenstvu ostala daleko od medalje. Izgleda da Srbija i Hrvatska ne mogu da pobjegnu jedna od druge, jer su bile zajedno u grupi i na prethodnom šampionatu, na kom su “kauboji” bili vicešampioni, dok su “orlovi” ostali na dnu tada grupe A sa sva tri poraza.

Žrijeb u Budimpešti je bio poludirigovan, s obzirom na to da je šest selekcija ranije znalo u kojim grupama će biti. Grupa A je već bila rezervisana za Sloveniju, Grupa B za Mađarsku, Grupa C za Hrvatsku, Njemačka je već bila u Grupi D, Češka u Grupi E, a Slovačka u Grupi F.

Rukometna reprezentacija BiH će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi E protiv aktuelnog prvaka Starog kontinenta Španije, te Švedske i Češke.

Tim selektora Ivice Obrvana se plasirao na završnu smotru najboljih rukometnih reprezentacija nakon ne baš sjajnih kvalifikacija. “Zmajevi” su u grupi sa Njemačkom, Austrijom i Estonijom imali učinak od dvije pobjede i četiri poraza, ali i to je bilo dovoljno za plasman na EP, gdje takođe neće imati nimalo lak zadatak.

Najboljim rukometašima BiH će ovo biti drugi nastup na Evropskom prvenstvu, nakon što su kvalifikacije završili kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije. Prošle godine su takmičenje na prvenstvu Starog kontinenta završili u grupnoj fazi sa tri poraza i to od Norveške, Portugala i Francuske.

Evropsko prvenstvo za rukometaše će biti igrano od 13. do 30. januara sljedeće godine. Domaćini prvenstva Starog kontinenta su Mađarska i Slovačka.

Gradovi domaćini završnog turnira su Košice i Bratislava u Slovačkoj, dok će se u Mađarskoj igrati u Segedinu, Debrecenu i naravno u Budimpešti, gdje će biti odigran i finalni meč. Još nije poznato da li će se prvenstvo igrati pred publikom zbog pandemije virusa korona.

Grupa A

Slovenija

Danska

Sjeverna Makedonija

Crna Gora

Grupa B

Portugal

Mađarska

Island

Holandija

Grupa C

Hrvatska

Srbija

Francuska

Ukrajina

Grupa D

Njemačka

Austrija

Bjelorusija

Poljska

Grupa E

Španija

Švedska

Češka

BiH

Grupa F

Norveška

Rusija

Slovačka

Litvanija

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.