Partizan ne može da dovodi pojačanja!

Foto: KK Partizan Twitter

Sezona se bliži kraju, a pozitivnih vijesti iz Humske nema. Naprotiv, većina ih je loša, pa tako i informacija Sportskog žurnala da klub u ovom trenutku ne može da dovodi nove igrače.

Sve kao posljedica zabrane Košarkaškog arbitražnog tribunala, koji je crno-bijele dopisao na listu klubova pod “embargom” za angažman novajlija. Parnom valjku je veto stavljen 26. aprila, čime se našao u društvu Olimpijakosa, AEK-a i Banvita, koje FIBA organ jedine tretira “grešnim” u 2021. godini.

Na zvaničnom sajtu BAT-a se ne može saznati ko je, kad i za koji iznos blokirao crno-bijele, mada se pretpostavlja da su u pitanju dugovi koji se vuku godinama, pošto je nedavno predsjednik Ostoja Mijailović rekao da klub čak plaća rate Aleksu Mariću, iako je prošlo deset godina otkako je nekadašnji reprezentativac Australije napustio Beograd.

S druge strane, Žurnal kao donosilac vijesti, ističe da je BAT izrekao Partizanu novčanu globu u iznosu od 30.000 evra, zato što crno-bijeli nisu poštovali termin plaćanja duga nekadašnjem treneru, Dušku Vujoševiću. Trofejni strateg se dogovorio sa čelnicima, da zaostale prinadležnosti dobije u više rata, ali sudeći prema posljednjem razvoju događaja dinamika ispate nije poštovana.

Suštinski, velikog razloga za nervozu u Humskoj nema. Prvo, zato što je zabrana izrečena 26. aprila, od tada je prošlo deset dana, a kako ni FIBA, ni BAT nisu baš ažurni po pitanju objavljivanja informacija, primjeri iz prošlosti su pokazali da je moguće da je Partizan u međuvremenu platio ono što su povjerioci od njega zahtjevali. I da nisu, čim novac legne na račun, BAT diže rampu i crno-bijeli stiču pravo da registruju novajlije.

Novi sportski direktor, Zoran Savić, nema veliki manevarski prostor, u ovom dijelu sezone može da dovede samo igrače iz KLS za takmičenje u Superligi Srbije. Zabrana BAT-a se odnosi samo na košarkaše iz inostranstva. Zato je Partizanu važnije kakav će tim da skocka tokom ljeta za narednu sezonu. Do tada bi svi dugovi morali da budu namireni ili prolongirani, kako se ne bi našli pred Tribunalom.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos