Kako je Mask izgubio više od 20 milijardi za svega nekoliko dana?!

Foto: Wikimedia commons

Šef kompanije “Tesla”, Ilon Mask, navodno je postao siromašniji za više od 20 milijardi dolara, otkako se prošlog vikenda pojavio kao gost-domaćin u emisiji “Subotom uveče uživo” (Saturday Night Live).

Neto bogatstvo američkog biznismena je palo sa 166 milijardi na 145,5 milijardi dolara, nakon što su akcije proizvođača električnih automobila “Tesla” potonule za oko 15 odsto tokom minule nedjelje, prema podacima koje je pratio magazin “Forbs”.

Bez obzira na to, Mask je i dalje treći najbogatiji čovjek na svijetu, prenosi “Russia Today”.

Tokom debija u ovoj zabavnoj emisiji, ekscentrični milijarder je otkrio da je “prva osoba sa Aspergerovim sindromom koja je domaćin tog šoua – ili u najmanju ruku prva koja je to priznala”.

Preduzetnik je takođe govorio o najnovijim dešavanjima na tržištu kripto valuta, kao što su Bitkoin i Dogekoin, iznevši šokantnu ocjenu da je ova druga “prazna priča”. Mask je ranije javno promovisao taj token, što je poguralo njegovu cijenu do rekordnih nivoa.

Njegovi komentari, iznijeti u toj emisiji, snažno su uzdrmali kripto tržište, pri čemu se Dogekoin stropoštao za više od 30 odsto u roku od 24 časa. U međuvremenu, Dogekoin je ponovo krenuo da raste, a noćas je skočio za više od 40 odsto na oko 55 centi po novčiću, nakon novog Maskovog tvita i najave platforme Coinbase da će uvrstiti taj novčić u ponudu.

Nakon TV nastupa, Mask je takođe najavio da “Tesla” odustaje od prihvatanja Bitkoina kao sredstva plaćanja za njegove automobile.

Posljednji potezi Maska su navodno zbunili investitore, izazivajući dodatnu volatilnost cijena “Teslinih” akcija, koje su tokom proteklih mjesec dana u padu, zbog opšte rasprodaje dionica velikih tehnoloških giganata na berzi i rastuće neizvjesnosti u vezi s poslovanjem ovog proizvođača automobila u Kini.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos