Loše navike, zbog kojih kuća ne može da vam bude uredna

Foto: Unsplash

Održati kuću urednom nije uvijek lako, pogotovo ako imate malu djecu koja za tren oka naprave haos gdje god da prođu. Ali, ako zanemarimo taj dio, kuću neurednom mogu učiniti i ove navike koje sa sobom nosite.

Neuredna kuća za mnoge može biti izvor stresa i imati ogroman uticaj na psihološko stanje. Kako biste uvijek bili opušteni u svom domu, nije ga dovoljno samo čistiti, nego se riješiti i nekih loših navika koje svaki dom čine neurednim, kako piše Bright Side.

Gomilanje nepotrebnih stvari

Kako biste olakšali održavanje reda u svom domu, kod kuće ne bi trebalo da bude nepotrebnih predmeta. To znači da je bolje da ih se riješite, prije nego što ih vratite kući. To mogu biti besmisleni suveniri, pokloni, leci i časopisi. Štaviše, pokušajte da ne duplirate stvari i odmah bacite stare, kad kupite nove.

Usisivač – multipraktičan

Prašnjave police, prozorske klupice, radijatori, kauči i madraci, teško dostupni uglovi – sve to se lako može riješiti uz pomoć usisivača. U nekim slučajevima će to biti dovoljno, a u drugim će olakšati dalje čišćenje.

Čistite tragove sapuna odmah

Razvijte naviku ispiranja površina u kupatilu, odmah nakon što ih upotrijebite. Što se tiče održavanja sudopere čistom, pobrinite se da je operete barem jednom, na kraju dana. Štaviše, preporučuje se da kadu obrišete suvom krpom, kako biste uklonili sapun koji se nakuplja.

Ne držite nepotrebne stvari na stolu

Prikladno je imati pri ruci najčešće korišćene predmete, ali često na kraju popunimo sto svime što imamo kod kuće. Iz tog razloga pokušajte da držite samo nekoliko potrebnih predmeta na stolu.

Perite suđe tokom kuvanja

Trebali biste steći naviku da stavljate prljavo suđe u sudoperu napunjenu vodom i deterdžentom za pranje suđa, a zatim ih ispirate tokom kuvanja. Ispiranje natopljene nečistoće je mnogo lakše i brže od uklanjanja osušene prljavštine. Ili odmah suđe slažite u mašinu za suđe, kako se ne bi gomilalo svuda oko vas dok kuvate.

Izvor Nezavisne/Večernji list
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos