Francuska: Zatvoren trg ispred katedrale Notr Dam

Foto: Pexels/Pixabay

Trg ispred katedrale Notr Dam u Parizu je zatvoren za javnost, nakon što su testovi otkrili velike koncentracije toksičnih čestica olova, saopštila je policija u Parizu.

Požar, koji je oštetio ovu građevinu iz 13. vijeka prije dvije godine, otopio je oko 300 tona olovnih krovnih panela, što je dovelo do širenja čestica olova širom grada.

Zbog rizika izloženosti, vlasti su zabranile pristup nekim područjima, pa čak i nekim školama tokom operacija čišćenja, a djeci i trudnicama je preporučena analiza krvi.

Trg je ponovo otvoren nekoliko sedmica nakon požara, a zvaničnici su najavili redovno testiranje područja.

“Nedavni testovi su pokazali prisustvo olovnih čestica u količinama iznad normale za Pariz, na određenim tačkama na trgu”, saopštila je policija.

U saopštenju se navodi da će trg biti otvoren nakon čišćenja i nakon što se spusti nivo olovnih čestica.

Zbog opasnosti od olova, radovi na uklanjanju ruševina i restauracije nakon požara 15. aprila 2019. godine su usporeni. Predsjednik, Emanuel Makron, želi da katedrala bude otvorena za posjetioce za vrijeme Letnjih olimpijskih igara 2024. godine.

Istražioci još nisu utvrdili uzrok požara, ali se vjeruje da se radi o nesrećnom slučaju, odnosno kratkom spoju ili bačenom opušku, navodi AFP.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos