Švajcarska domaćin samita Bajdena i Putina?

Foto: Tanjug/AP arhiv

Švajcarska će najverovatnije biti domaćin samita ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog kolege iz SAD, Džozefa Bajdena u junu, objavio je danas “Komersant”, pozivajući se na izvore iz ruske Vlade.

Bajden, koji je u martu rekao da je mislio da je Putin “ubica”, što je izazvalo Moskvu da povuče ambasadora iz Vašingtona na konsultacije, rekao je da bi voleo da razgovara s Putinom tokom planirane posete Evropi sledećeg meseca, prenosi Rojters.

Bela kuća je saopštila da bi razlike između Vašingtona i Moskve trebalo da budu rešene prije susreta, a Kremlj je odgovorio da razmatra mogućnost održavanja susreta.

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov i državni sekretar SAD, Entoni Blinken će se susresti kasnije ove nedelje na Islandu, što će biti razgovor na najvišem nivou između Moskve i Vašingtona, otkako je Bajden preuzeo funkciju predsednika 20. januara.

Očekuje se da će se tokom sastanka Lavrova i Blinkena razgovarati o pripremama za potencijalni susret dva predsednika.

Bajden je predložio da se razgovori sa Putinom održe 15. i 16. juna u nekoj evropskoj zemlji, izvestio je moskovski “Komersant” prošlog meseca.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos