Zemlje Kvinte apeluju: Vratiti zemlju Visokim Dečanima

Foto: novosti.rs

Šefovi misija Francuske, Njemačke, Italije, Velike Britanije i SAD, zatražili su u zajedničkoj izjavi od privremene Vlade Kosova, da bez daljeg odlaganja primijeni Odluku Ustavnog suda samoproglašenog Kosova iz 2016. godine o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani.

U zajedničkom saopštenju, objavljenom na “Tviteru” američke Ambasade u Prištini, navedeno je da je 22. marta imenovana nova privremena Vlada, sa snažnim mandatom za reformu i poštovanje vladavine zakona.

“Jedan od ključnih testova njene rešenosti, biće primena odluke Ustavnog suda iz maja 2016. godine o upisu zemljišta manastira Dečani”, precizirali su ambasadori i upozorili da je poštovanje vladavine zakona obaveza svih Vlada.

Ustavni sud samoproglašenog Kosova je potvrdio vlasništvo Visokih Dečana nad 24 hektara zemlje, koja je 16 godina bila pod sudskim sporom.

U navedenoj odluci, Ustavni sud samoproglašenog Kosova nije prihvatio odluku apelacionog vijeća specijalne komore Vrhovnog suda, da se predmet ponovo vrati Osnovnom sudu u Dečanima.

Ustavni sud je utvrdio da je prethodna odluka Vrhovnog suda samoproglašenog Kosova, od 27. decembra 2012. godine, kojom je potvrđeno vlasničko pravo manastira na zemlju u sporu, res judicata – pravosnažno presuđena radnja. 

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos