Zašto nije pametno ljeti voziti na zimskim gumama?

Foto: Pixabay

U letnjim uslovima padaju performanse zimskih guma u krivinama, a to se posebno odnosi na dugačke i blage zavoje u kojima se vozi većom brzinom.

Koristiti zimske gume ljeti nije pametno, a sigurno ste barem stotinjak puta pročitali da su one mekše i da se brže troše u vožnji na visokim temperaturama. Ali, sa zimskim gumama pri visokim temperaturama imaćete još jedan problem, a on je mnogo ozbiljniji.

Njemački autoklub, ADAC, testirao je tri kompleta zimskih guma i jedan komplet letnjih pri različitim temperaturama, prolećnih 10 do 13 stepeni, 25 stepeni na mokroj podlozi, te letnjih 35 na suvoj.

Tri kompleta letnjih guma su podijeljena po dubini šara, odnosno potrošenosti, od novih guma sa 8 mm do istrošenih sa 4 mm. Što su pokazali rezultati? Na mokrom putu, čak i pri višim temperaturama, zimske gume se korektno ponašaju, odnosno nema velikih razlika u komparaciji s letnjim, ali suv put je otkrio njihove slabosti.

Pri visokim temperaturama i s novim zimskim gumama, najveća razlika je u performansama pri kočenju (brzina 100-0 km/h). Nove zimske gume imaju čak 16 metara duži zaustavni put od letnjih. Kad istrošenih zimskih guma, razlika u zaustavnom putu u odnosu na letnje je 5 metara.

U ADAC-u naglašavaju da se i upravljivost zimskih guma mijenja, odnosno postaje sve lošija kako rastu temperature. Pogotovo padaju performanse u zavojima, a to se posebno odnosi na dugačke i blage zavoje, u kojima se vozi većom brzinom.

Izvor Nezavisne/HAK revija
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos