Imunizacija: Nemačka veruje u efikasnost “Sputnjika V”

Foto: Reuters

Moskva poseduje dugogodišnje iskustvo u proizvodnji vakcina, tako da Berlin veruje u efikasnost vakcine protiv kovida 19 “Sputnjik V”, izjavio je predsedavajući Foruma Nemačke i Rusije i bivši premijer Brandenburga, Matijas Placek.

On je podsetio da se Nemačka odlučila za kupovinu vakcina u okviru jedinstvenog evropskog portfelja i da je morala da sačeka odobrenje Evropske agencije za lijekove /EMA/ za upotrebu stranih lekova.

Međutim, u proleće su ostvareni bilateralni kontakti na nivou centralnih i regionalnih vlasti u vezi sa kupovinom “Sputnjika V” u budućnosti i mogućnošću zajedničke proizvodnje vakcine u Nemačkoj.

“To je sasvim sigurno signal, postoji veliki nivo poverenja u rusku vakcinu. Rusija poseduje dugogodišnje iskustvo u razvijanju i proizvodnji vakcina. Sovetske vakcine protiv dečje paralize su tokom šezdesetih godina spasile živote velikog broja dece i toga se mnogi i dalje dobro sećaju”, rekao je Placek.

Placek je izrazio uverenje da nije jedini kog zanima odgovor na pitanje da li proces odobravanja vakcine, koja se već koristi u gotovo 70 zemalja, može da ubrza proces vakcinacije u Evropi, javio je TASS.

Nemački političar je izrazio nadu da će Nemci na duže staze naučiti lekciju iz pandemije, koja simultano utiče na sve države, što uključuje pojačanu saradnju, posebno sa Rusijom.

Nemačka je u više navrata izrazila spremnost da koristi rusku vakcinu, ali je uslov da bude odobrena u EU.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos