Juventus smenio Pirla, Alegri ponovo na klupi!

Foto: Reuters

Andrea Pirlo je završio misiju u Juventusu, a naslediće ga Masimilijano Alegri.

Juventus je na klupskom sajtu objavio rastanak sa Pirlom. “Stara dama” je ostala bez titule, a Pirlo bez posla.

“Hvala Andrea. To su prve reči koje svako od nas mora da izgovori na kraju posebnog iskustva koje smo prošli zajedno”, poručili su crno-beli.

“Pre nekoliko meseci, Andrea Pirlo, ikona svetskog fudbala, počeo je novu avanturu na klupi Juventusa, njegovu prvu kao trenera. Da bi se to uradilo potrebna je, na prvom mestu hrabrost, kao i svest o svojim mogućnostima, posebno u periodu koji je nosio hiljadu poteškoća. Andrea je to i učinio: počeo je, a sigurni smo da će napraviti briljantnu trenersku karijeru, proces transformacije, traženja i često nuđenja ideja i iskustava koja je sticao kao šampion s one strane “ograde”. Zbog hrabrosti, posvećenosti, strasti koju je donosio svakog dana, naša zahvalnost dolazi od srca. I želimo mu sve najlepše u budućnosti, koja će sigurno biti prelepa”, stoji u saopštenju Juventusa.

Masimilijano Alegri je ponovo trener Juventusa, potvrdili su danas iz slavnog italijanskog kluba.

Prema medijskim navodima, Alegri je potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan devet miliona evra. Sjajni trener se tako vraća u “staru damu”, koju je napustio prije dvije godine.

“Alegri dolazi na klupu koju vrlo dobro poznaje, klub koji voli i koji mu uzvraća ljubav, jer danas novo putovanje započinju zajedno, prema novim ciljevima”, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Juventusa.

U prvom mandatu na klupi torinskog kluba, 53-godišnji Alegri je osvojio pet titula šampiona Italije, četiri Kupa i dva Superkupa. Takođe, “Juve” je u dva navrata odveo do finala Lige šampiona.

Izvor Nezavisne novine/Anadolija
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.