LG danas zvanično prestaje da proizvodi mobilne telefone

Foto: Pixabay/Unsplash

Kompanija LG je u aprilu saopštila da izlazi iz biznisa s mobilnim telefonima, a s obzirom na činjenicu da je bilo potrebno vrijeme za gašenje operacija, danas je zadnji dan proizvodnje smartfona i tablet kompjutera.

LG će nastaviti da pruža podršku postojećim uređajima, a premium modeli imaju tri godine softverske podrške. Neki modeli, među kojima su i moblni telefoni Q serije, dobiće Android 12, dok će najnoviji premium modeli otići korak dalje do Androida 13.

Fabrika kompanije LG Electronics u Vijetnamu, gdje se proizvodi većina LG-jevih mobilnih telefona, biće transformisana u postrojenje za kućne aparate. LG je već napravio tranziciju nekih svojih proizvodnih kapaciteta, kako bi zaposleni u fabrivi smartfona ostali zaposleni. Preostali radnici iz proizvodnih linija za mobilne telefone dobiće nove zadatke do kraja jula.

Postrojenje u Haifongu je počelo s radom 2015. godine, te proizvodi TV uređaje i kućne aparate pod mobilnih telefona. Sestrinske kompanije LG Innotek i LG Display proizvode kamere i ekrane na toj lokaciji, prenosi klix.ba.

LG je tako na putu da postane najveći proizvođač kućnih aparata, a prodaja je u drugom kvartalu visoka i iznosi 6,3 milijarde dolara.

Izvor Nezavisne/Klix.ba
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.