Članica Udruženja likovnih umetnika ”Uroš Predić Švajcarska”, na 24. Bijenalu tapiserije u Beogradu

Foto: Promo/privatne fotografije Marija Barišić

Da umetnost nema granica i da nije nemoguće stvarati i ostvariti se u inostranstvu, a ujedno ostati aktivan i u zemlji iz koje potičemo, svojim primerom ukazuje Marija Barišić.

Nakon učestvovanja na Beogradskom Fashion Week-u 2015. godine, sa kog je čitav prodajni prihod donirala Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR, ove godine je Marija ponovo aktivna u domenu dizajna kao učesnik Bijenala tapiserije u Beogradu. Uprkos otežavajućim okolnostima zbog svetske zdravstvene situacije, duboko inspirisana i motivisana temom “Snovano”, Marija se priključila već pet decenija istrajnoj postavki Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), organizovanoj od strane sekcije za tekstil i savremeno odevanje, ali je uspela i da poseti istu.

Za tradicionalno, 24. Bijenale tapiserije, koje se ove godine održava u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije od 25. maja do 26. juna, ULUPUDS je motivisao svoje umetnike da snovanjem prave osnovu za ostvarenje svojih snova i pokušaju da vežu niti za nebo, da povežu prošlo, sadašnje i buduće i pokažu snovano-sanjano-stvoreno.

Možda i malo prkoseći naslovu izložbe, svojim asemblažom “Ovo nije san”, Marija Barišić iznosi na videlo svoja najdublja i najintimnija osećanja u gradu, u kom ona zasnivaju svoje duboko korenje.

“Konkursom za ovu divnu izložbu, deo mene se vraća u Srbiju, gde želim aktivnije da izlažem i stvaram. Bijenale je jedan veliki susret, na kom sam videla drage kolege iz prošlosti, obradovala se da izlažem sa svojim nekadasnjim profesorima i upoznala rad talentovanih mladih stvaralaca”, izjavila je Marija.

Marija Barišić je diplomirana dizajnerka. Pored rada za prominentnu modnu kuću Švajcarske – “Manor”, godinama stvara i izlaže u domenu slikarstva i tekstila. Dugogodišnja je članica najstarijeg srpskog Udruženja likovnih umetnika Uroš Predić Švajcarske (UP). Istovremeno, Marija je ostala članica Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS). Inicijator i član je mnogih grupnih i samostalnih izložbi, kao i umetničkih projekata u Švajcarskoj, Srbiji i Austriji.

Autor: Ana Milić

Izvor TSD
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos