Nevreme i poplave u Nemačkoj, povređeno dete, jedna osoba izgubila život

Foto: Tanjug/AP arhiv

Mnoge delove Nemačke je noćas zahvatilo nevreme sa jakom kišom i grmljavinom, a meteorolozi su upozorili na oluje od Severnog mora do Saksonije i istočne Bavarske.

Obilne kiše su izazvale poplave u pojedinim delovima Bavarske, a mnoge ulice su bile zatvorene zbog visokog nivoa vode, prenosi Bild.

Na pojedinim mestima je voda nosila i automobile.

Zbog jake kiše je bilo poplavljeno i područje oko glavne železničke stanice u Štutgartu, a portparol policije je jutros izjavio da je nivo vode dostigao 30 centimetara.

Mnoge delove Nemačke je tokom vikenda zahvatilo nevreme s jakom kišom i grmljavinom, u kom je jedna osoba stradala, a jedno dete je zadobilo teške povrede.

U Štutgartu je stradao zaposleni na gradilištu, kada je voda srušila skelu i nekoliko radnika s njom, prenosi Bild. Još troje radnika je povređeno.

U Dizeldorfu je dvanaestogodišnja devojčica pala na ulicu sa bicikla, nakon što ju je udario grom, a potom je na nju naletio automobil.

Djevojčica je teško povređena, a u bolnicu je smeštena i njena majka zbog šoka.

Policija je saopštila da je u istočnom delu nemačke pokrajine Hesen, voda odnela mnogo registarskih tablica sa automobila i zamolila građane koji ih pronađu da ih donesu u najbližu policijsku stanicu.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.