Ima 23 godine i 21 dijete!

Foto: Instagram

Prije više od godinu dana, Kristina Ozturk (23) iz Batumija u Gruziji je bila mama jednog djeteta, a sad gaji 20 beba, koja su sve njena biološka djeca.

Ona i njen suprug, milioner Galip (57), platili su ogroman novac surogat majkama za bebe tokom protekle godine i dva mjeseca. Sada troše oko 79.000 evra godišnje na 16 dadilja koje žive s njima u kući, te koje danonoćno rade brinući se za djecu.

Mama, koja ima 21 dijete, ne isključuje mogućnost da ima još djece, a čak je rekla da bi voljela da ih ima oko 100.

Kristina, koja je porijeklom iz Rusije, supruga Galipa je upoznala kad je posjetila Batumi na prvom putovanju u inostranstvo. Tada je već bila mama Viktoriji, kojoj je sada šest godina, a svoju prvu bebu su dočekali putem surogat majke, dječačića zvanog Mustafa, u martu prošle godine.

“O ovome sam sanjala od djetinjstva. Moj suprug je takođe sanjao o velikoj i srećnoj porodici. Tako smo, nakon što smo se upoznali, počeli provoditi svoj san u djelo. Čitav život nam se promijenio. Naša klinika za surogat majčinstvo je zadivljena, ali i srećna što nam pomaže da ostvarimo snove o velikoj porodici. Nisam sigurna hoćemo li biti najveća porodica na svijetu, ali planiramo zasigurno da budemo najsrećnija porodica na svijetu. Stalno sam s djecom i radim sve ono što mame inače rade. Jedina razlika je u broju djece. Svaki dan je drugačiji, od planiranja rasporeda osoblja, do kupovine za porodicu. Mogu vam reći samo jedno, meni nikad nije dosadno”, ispričala je Kristina za “The Sun”.

Trenutno za brzo proširivanje porodice koriste surogat majčinstvo, ali Kristina ne isključuje rađanje više djece prirodnim putem.

“Planiram trudnoću, ali ne odmah, jer za sada moram da budem u blizini svojih beba. Teško je biti mama za 21 dijete kad ste trudni. U bliskoj budućnosti ne planiramo više beba putem surogat majčinstva”, dodaje ona.

Kristina i Galip, koji surogat majkama plaćaju 9.000 evra po trudnoći, takođe su zaposlili i 16 dadilja, koje rade puno radno vrijeme za platu od 400 evra mjesečno.

Dadilje rade po redovnom rasporedu četiri dana, pa su dva dana slobodne. One i žive u kući, a spavaće sobe su im u blizini dječjih. Osim toga, imaju i vlastitu kuhinju, u kojoj mogu da naruče hranu.

Porodica svake sedmice kupuje 20 velikih paketa pelena i 53 paketa dječjeg mlijeka.

“Osnovne stvari za svu djecu koštaju oko 4.100 evra sedmično. Ponekad malo više, ponekad malo manje”, objašnjava majka.

Bebe su Mustafa (14 mjeseci), Mariam (13 m), Ajrin (13 m), Alisa (13 m), Hasan (1), Džudi (1), Harper (11 m), Tereza (11 m), Husein (11 m), Ana (10 m), Izabela (10 m), Ismail (9 m), Mehmet (9 m), Ahmet (9 m), Ali (8 m), Kristina (8 m), Sara (7 m), Lokman (7 m), Galip (6 m) i Olivija (4m).

Porodica živi u vili na tri sprata, a svako dijete dijeli sobu s dvoje ili troje braće.

“To je dok su tako mali, pa ćemo ih kasnije razdvojiti. Za sada imamo tri sprata kuće. U budućnosti ćemo možda sagraditi još spratova, a možda ćemo kupiti i veću kuću. Nemamo tačan plan, jer trenutno imamo dovoljno prostora za sve”, tvrdi Kristina.

Bebe su u krevetu između 20 časova i 6 časova ujutro, dok Viktorija spava do 7 ujutro.

Na pitanje, da li je moguće posvetiti 20 beba dovoljno pažnje, Kristina kaže:

“Dajem sve od sebe. Najdraže dijete mi je suprug. Ponekad mi baš dođe kao da imam još jedno dijete. Sva naša djeca su najbolja djeca na svijetu, volimo ih jednako do Mjeseca i nazad”.

Viktoriju je jedinu dobila prirodnim putem, te kaže da između njih nema razlike, sva su djeca ista i sve ih voli, piše “The Sun”, a prenosi “24sata.hr”.

Izvor Nezavisne/24sata.hr
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.