Piksi zadovoljan nakon Jamajke

Foto: FSS

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, zadovoljan je onim što su njegovi puleni pokazali danas u remiju protiv Jamajke.

“Orlovi” su prvu od dvije provjere koje će imati u Japanu, odigrali rezultatom 1:1.

Od prvog minuta Piksi je na teren poslao sedmoricu debitanata: golmana Đorđa Nikolića, defanzivce Savu Aranđela Čestića, Aleksu Terzića, vezistu Ivana Ilića, te napadače Nemanju Jovića, Željka Gavrića i Dejana Joveljića. U nastavku su priliku dobili i golman Marko Ilić, odnosno Milan Makarić i Miloš Vulić.

“Napravili smo u pauzi četiri izmene, promenili sistem i to je dalo rezultat. Igrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu. Utakmica je bila jako zahtevna u fizičkom smislu. Protivnik je bio izuzetno spreman i bukvalno se na svaku loptu išlo sa dosta faulova, što je nama stvaralo probleme. Nemam razloga da budem nezadovoljan, tim pre što je u našem timu bilo puno debitanata, ako se ne varam čak šest-sedam u startnoj postavi”, rekao je Stojković.

Jamajčani su u 29. minutu poveli preko Andrea Greja, a konačan rezultat je postavio Strahinja Pavlović u 61. minutu.

“Moram još jednom da pomenem faktore koji nam nisu išli u prilog, pre svega dalek i naporan put, kao i vremensku razliku u Japanu. Momci još uvek imaju problema sa spavanjem i ovo što su danas odigrali, ja im zaista čestitam”, dodao je Stojković.

Pavlović je u osmom nastupu za reprezentaciju postigao prvi gol, a dobio je aplauze i zbog sjajnog klizećeg starta kada je zaustavio opasnu kontru Jamajke. Ipak, selektor ukazuje na detalj koji bi igru mladog štopera učinio još efikasnijom.

“Strahinja je ušao u drugom poluvremenu i videlo se da je uneo svežinu. Čini mi se da igra sa puno samopouzdanja, što je jako važno za mladog igrača. Zaslužuje pohvale za gol koji je postigao. I to desnom nogom, što je bilo iznenađenje za sve nas, a pretpostavljam i za njega samog. Sa druge strane, ne sme da pravi neke greške koje su jednostavno nedozvoljene. A to je da gubi loptu bez ikakve potrebe i da daje protivniku prostor, pa onda moramo da trčimo po ovakvom vremenu, jer je danas je bilo dosta sparno i jako teško vreme za trčanje”, kaže Stojković.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.