Sutra izricanje presude generalu Ratku Mladiću

arhiva

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu sutra će izreći drugostepenu presudu nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću optuženom za ratne zločine u BiH od 1991. do 1995. godine.

Sutrašnje izricanje presude zakazano za 15 časova, moći će se pratiti preko sajta suda, ali će prenos biti odložen pola časa.

Foto: Ilustracija

Pravni tim generala Mladića nada se da će biti uvažene žalbe odbrane na prvostepenu presudu.

Generalov sin Darko Mladić rekao je ranije Srni će se njegov otac sutra pojaviti u sudnici u Hagu i da očekuju oslobađajuću presudu.

Mladićevi advokati ranije su tražili da se odloži izricanje presude, dok oba branioca ne budu u mogućnosti da prisustvuju, ali je Mehanizam odbio njihove zahteve kao neopravdane.

Prvostepenom presudom Mladić je osuđen na doživotni zatvor.

Srna

Srpski član i predsedavajući Predsedištva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Haški tribunal nije mesto pravde, da do sada nije bio ravnopravan i nije uspeo da pomiri narode u BiH.
“Donosio je različite presude i različite ocene”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.
On je ocenio da će, nažalost, praksa koja do sada važi zateći i generala Ratka Mladića.
“Generala Mladića doživljavam kao vojnika, ne doživljavam ga kao ratnog zločinca kako to drugi žele da predstave”, istakao je Dodik.

General Ratko Mladić je uhapšen u Srbiji i izručen Hagu 2008. godine. Od tada je u Haškom pritvoru i lošeg je zdravstvenog stanja.

 

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.