Toma Fila: Haški sud je napravljen da pokaže, da su Srbi krivi za sve

Foto: Youtube screenshot

Advokat Toma Fila je izrazio pesimizam povodom sutrašnjeg izricanja pravosnažne presude generalu Ratku Mladiću u Mehanizmu za međunarodne krivične sudove u Hagu, ističući da je to sud koji je napravljen da pokaže da su Srbi za sve krivi.

“Video sam žalbu, razgovarao sam i sa sinom generala Mladića, to je savršena argumentacija, ali ta argumentacija je bila i na prvom suđenju”, rekao je Fila.

On je ukazao da pravo pitanje glasi, da li je Haški sud – sud ili egzekucija Srba, podsjećajući da su u njemu Srbi osuđeni na više od 1.000 godina zatvora, od Hrvata iz Hrvatske niko, kao ni Albanci.

“To je preki sud za Srbe i ja sam rekao da taj sud svojim radom doprinosi satanizaciji Srba i onda su me kaznili opomenom. Inače sam za uvredu suda mogao da dobijem i sedam godina. To vam je tako”, rekao je Fila.

Fila je ocijenio da, imajući u vidu ove okolnosti, generalu Mladiću može samo Bog da pomogne.

“Ja ću da odem u crkvu da se Bogu pomolim i to je jedino što može – Bog da mu pomogne i to se nadam”, rekao je Fila.

Sutrašnje izricanje presude je zakazano za 15.00 časova, moći će se pratiti preko sajta suda, ali će prenos biti odložen pola časa.

General Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor za ratne zločine u BiH, od 1991. do 1995. godine.

Uhapšen je u Srbiji i izručen Hagu 2008. godine, od kada se nalazi u haškom pritvoru, uprkos veoma lošem zdravstvenom stanju i ponovljenim zahtjevima porodice da mu se omogući liječenje u Srbiji.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.