Beker ljut na Italijana: To je nepoštovanje Đokovića!

Foto: Tanjug/AP arhiv

Bivši trener Novaka Đokovića i živa legenda tenisa, Boris Beker, bio je veoma ljut na Italijana Lorenca Musetija, jer je predao meč protiv najboljeg igrača svijeta.

Museti je dobio dva seta, a onda je srpski as ubacio u “petu brzinu” i stigao do ekspresnog preokreta sa 6:1, 6:0 i 4:0, kada je Italijan odlučio da se preda.

Žalio se na povredu prepona, mada je Museti na konferenciji za medije poslije meča rekao da nije povrijeđen, već da je ostao bez snage.

To je naljutilo Bekera, koji je oštro reagovao u izjavi za “Eurosport”.

“Nisam vidio da je u pitanju neka ozbiljna povreda, te mislim da to nije bilo u redu, da se povuče. Trebalo bi da poštujete i onog igrača s druge strane mreže i da kažete ‘danas me je pobijedio'”, rekao je Beker i dodao:

“Da, bilo bi 6:0. Ali, to je test zrelosti. Novak je šampion i sigurno je navikao na ovakve situacije. Museti je vjerovatno u jednom trenutku pomislio da može da pobijedi prvog reketa svijeta. Uvijek moraš da vjeruješ u sebe, pogotovo protiv velikana”.

“Museti je, uz Sinera, tinejdžer koji je najviše namučio Đokovića. Sve radi dobro, servis je u redu, pokreti, tehnika i samopouzdanje zbog toga što je daleko dogurao… Međutim, kad igrate protiv starijih igrača, onda morate da budete spremni i fizički i mentalno. Mladi igrači ovo ne razumiju. Nije stvar samo u igranju tenisa, već i u karakteru i ličnosti”.

Interesantno, Beker je rekao da Đoković nije favorit u četvrtfinalu protiv Matea Beretinija.

“Za mene je Beretini u prednosti. Imao je slobodan dan, a ni ranije nije imao duge mečeve. Sad je vrlo pažljivo posmatrao duel s Musetijem i vidio je da je Đoković pobjediv”, poručio je Nijemac.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.