Džef Bezos leti u svemir!

Foto: Tanjug/AP arhiv

Osnivač “Amazona”, Džef Bezos, letjeće u svemir sljedećeg mjeseca sa svojim bratom, u prvom svemirskom letu svoje raketne komapnije “Blue origin”, saopštio je ovaj milijarder.

“Još kad sam bio petogodišnjak, sanjao sam o putovanju u svemir. Dvadesetog jula ću krenuti na taj put sa svojim bratom”, saopštio je Bezos na Instagramu.

Kompanija “Blue origin” je zatvorila prošlog mjeseca prvi krug za prijave i primila više od 5.200 ponuda iz 136 zemalja, saopštila je firma, ali nije objavila više detalja.

Trenutno najveća ponuda u drugoj rudni prijava za let iznosi 2,8 miliona dolara, navodi se na veb-sajtu “Blue origin-a”.

Proces će trajati do 10. juna, a završna faza će biti zaključena 12. juna.

Kompanija planira da 20. jula obavi prvi podorbitalni let svojim svemirskom brodom, što će biti prekretnica u takmičenju da se obavi prvo privatno komercijalno svemirsko putovanje.

Rojters je izvijestio 2018. godine da “Blue origin” planira da naplaćuje putnicima najmanje 200.000 dolara za ovo putovanje, na osnovu planova Bezosovog suparnika, milijardera Ričarda Brenosna, vlasnika “Virgin galactic-a”.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.