Gejts na posao dolazio u Mercedesu, pa u Poršeu išao do ljubavnica

Foto: Tanjug/AP arhiv/Wikimedia commons

Bil Gejts na posao bi dolazio u Mercedesu, a zatim odlazio u smeđe-zlatnom poršeu koji bi mu dovezao asistent, tvrde njegovi saradnici koji smatraju da je to bila taktika za susrete sa drugim ženama dok je bio u braku.

“Pretpostavljali smo da to radi kad se ide naći s drugim ženama”, rekao je jedan zaposlenik Microsofta za Vanity Fair. “Znao sam i da često ide na neke sastanke koji nisu bili navedeni u njegovom kalendaru”, dodao je.

Inače, Gejts je poznat kao strastveni kolekcionar automobila s posebnom strašću za poršee.

Zaposlenici Microsofta su morali potpisati i ugovore o tajnosti prema kojima im je zabranjeno govoriti o Gejtsovom načinu upravljanja kompanijom.

Dva su izvora rekla časopisu i da je neko iz Melindinog kruga sarađivao s privatnim istražiocem što je na kraju i dovelo do podnošenja zahtjeva za razvod. Otkrića privatnog istražioca, prema pisanju Vanity Faira, biće uključena i u brakorazvodnu parnicu.

Gejtsovi portparoli odbacili su te navode.

“Ni Melinda ni niko od njoj bliskih ljudi nisu unajmili privatnog istražioca”, stoji u saopštenju.

Udvarao se ženama na poslu?

U maju je The New York Times izvijestio da se Gejts često udvarao ženama koje su radile za njega dok je bio predsjednik Microsofta. Jednoj je navodno poslao e-mail s pozivom na večeru, dok je drugu na susret navodno pozvao dok su bili zajedno na službenom putu.

Nekoliko sadašnjih i bivših zaposlenika za Times su tad otkrili kako su ti incidenti doveli do stvaranja neugodnog radnog okruženja, a Gejtsov lični život postao je meta tračeva među zaposlenima.

2019. godine, Upravni odbor Microsofta otvorio je istragu o njegovom ponašanju, a Gejts je istupio iz odbora sljedeće godine, nakon što je firma unajmila advokatsko društvo da ispita navode.

Portparolka je tad rekla da njegova “odluka o odlasku iz upravnog odbora” nema nikakve veze s tom aferom, a sam Gejts opisao ju je kao “nepromišljenu i dio prošlosti”.

Jedan bivši radnik nazvao ga je “neumoljivim” i “snishodljivim”. “Postavio bi vam pitanje, a kad biste odgovorili, pogledao bi vas i rekao: ‘To NIJE pravi odgovor!'”, opisao je iskustvo rada s Gejtsom.

Razvod nakon 27 godina braka

Bil i Melinda Gejts objavili su da se razvode početkom maja.

“Tokom posljednjih 27 godina odgojili smo troje nevjerovatne djece i izgradili temelj koji djeluje u cijelom svijetu kako bi omogućio svim ljudima zdrav i produktivan život. I dalje dijelimo uvjerenje u tu misiju i nastavićemo zajednički rad u fondaciji, ali više ne vjerujemo da možemo zajedno rasti u paru u sljedećoj fazi našeg života”, napisali su u saopštenju.

U braku su bili 27 godina. Upoznali su se krajem osamdesetih kada se Melinda pridružila Bilovoj firmi Microsoft, a vjenčali su se 1994. godine. Zajedno imaju troje djece.

Izvor Nezavisne/Index.hr
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.