Jubilarni EXIT festival

Pre 20 godina prvo međunarodno izdanje festivala “Exit” prvi put je, nakon burnih devedesetih, na jednom mestu okupilo veliki broj mladih iz svih delova regije – Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore.

Obnovila su se tada mnoga prijateljstva, ali uspostavljen je i veliki broj novih, koja su, u sledećim godinama, svakog jula ritualno produbljivana na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. “Exit” je tako postao izlaz za sve one koji su hteli graditi neke nove odnose u regiji, navode organizatori festivala, koji je prepoznat i u svetu.

“Ovog leta, nakon više od 15 meseci pandemijskih restrikcija, zabrane okupljanja, nemogućnosti putovanja, otuđenosti jednih od drugih, opet tražimo izlaz, ali ovaj put na globalnom nivou. Tražimo da ponovo budemo zajedno, jer ljudski kontakt je iskonska ljudska potreba, bez koje se život ne može zamisliti”, saopštavaju iz “Exita”.

Zahvaljujući uspješnom programu masovne vakcinacije u Srbiji i drastičnom poboljšanju tamošnje epidemiološke situacije, dodaju, “Exit” će biti jedan od prvih velikih festivala na svetu koji će se održati ovog leta.

“Tim povodom ‘Exit’ je lansirao video namenjen ljudima iz naše regije, koji poziva sve da ponovo ujedinjeni vratimo život životu i pokažemo svetu snagu svega onoga što nas povezuje – snagu slobode, radosti, ljubavi i jedinstva”, saopštili su iz “Exita”, poručujući da svi zainteresovani video mogu pronaći na njihovom YouTube kanalu.

Sanjin Đukić, član Upravnog odbora “Exita”, kaže da je uveren da će na ovogodišnjem izdanju festivala, kao i na onom prvom međunarodnom pre 20 godina, doći do katarze energije nagomilane u prethodnih više od godinu dana, koja će otvoriti neke nove dimenzije festivalskog iskustva.

“Zbog toga će ovogodišnje izdanje zasigurno ostati upisano kao jedinstveno i jedno od najposebnijih u celoj festivalskoj istoriji”, izjavio je ovim povodom Đukić.

Velika proslava 20. godišnjice “Exita” biće održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena.

“U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontingent ulaznica za festival po promo ceni od 126 KM i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cenu. Limitiran kontingent jednodnevnih ulaznica za ‘Exit’ biće pušten u prodaju danas, 8. juna, po cijeni od 50 KM. Ulaznice se mogu kupiti isključivo na prodajnim mestima i na stranicama kupikartu.ba. Ulaznice kupljene za izdanje 2020. vrede za ulaz na ovogodišnji festival”, saopštili su organizatori.

 

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.