Stipenije za studente iz Srbije

Fondacija “Studenica” je pokrenula kampanju prikupljanja sredstava za stipendije. Ovogodišinji cilj je obezbijediti sredstva za 10 stipendija za narednu akademsku godinu.

Stipendije koje dodjeljuje ova fondacija su u mjesečnom iznosu od 1200 dolara. Obuhvataju 30 do 35 studenata iz Srbije i regiona. Zbog velikih broja prijava, želja im je da ove godine projektom bude obuhvaćeno više studenata. “Studenica” se u potpunosti finansira od strane donatora iz cijele dijaspore.

Ovaj vid finansijske pomoći brojnim studentima je pomogao da ostvare svoje snove i postanu uspešni. Sada je red na nove generacije.

Link za donacije:  https://fundly.com/help-us-give-scholarships-to-serbian-talents?fbclid=IwAR2zz_Z3cJb3bTLgbHhpJwI7hjLNcQvjIz5lQ_DmuC7aLwhtLfd9i-oQml4

Studenica Foundation/Facebook

Fondacija Studenica je osnovana 1993. godine. Osnovali su je ugledni pojedinci srpske dijaspore u Americi kako bi pomogli intelektualni i ekonomski napredak svoga naroda i razvoj društva u Srbiji. Naziv nosi po čuvenom srpskom manastiru koji je od osnivanja,  i tokom nekoliko narednih vekova, bio središte srpske pismenosti i znanja, a simbol je prosvetiteljstva, zadužbinarsva i filantropske tradicije Srbije.

Više o ovome večeras u Centralnoj informativnoj emisiji.

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.