Vučić u UN: Srbija osuđuje sve zločince, drugi ne govore o zločinima nad Srbima

Foto: Instagram buducnostsrbijeav

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je u obraćanju Savjetu bezbjednosti UN da je Srbija okrenuta budućnosti, a ne prošlosti, uprkos selektivnoj pravdi Haškog tribunala.

“Imam jednu poruku za sve Srbe: Glave gore, ni Srbija, ni srpski narod nisu osuđeni ni za šta, na nama je da radimo još marljivije i otvaramo fabrike”, poručio je Vučić.

On je podsjetio da je Srbija jedina zemlja koja je osudila sve zločine, uključujući i onaj u Srebrenici, dok nijedna zemlja, koja je bila uključena u rat, to nije uradila, odnosno nije suđeno pripadnicima drugih naroda, uprkos međunarodnim pravnim normama.

“Pokušaću plastično da vam pokažem kako je krojena međunarodna pravda. Srbi su osuđeni na ukupno 1.138 godina zatvora, na osam doživotnih kazni. U isto vreme, Haški sud nije osudio nijednog Hrvata za zločine”, rekao je Vučić.

On ističe da su tužioci namjerno odabrali Antea Gotovinu, Nasera Orića i Ramuša Haradinaja i po istom obrascu su osuđeni, izuzev Haradinaja, ali su drugostepeno misterioznim odlukama oslobođeni, dok su se svi svjedoci protiv Haradinaja ubili ili su ubijeni.

Vučić ističe da će Srbi pokazati odgovornost i da će se boriti za mir i stabilnost u regionu, te pozvao mehanizam da poštuje Srbiju i međunarodno pravo, a ne da kriminalizuje Srbiju.

On je podsjetio da je Republika Srbija tribunalu izručila sve osobe koje su bile optužene.

“Takođe smo dali veliki broj svedoka i opširnu dokumentaciju. Trinaest slučajeva je prebačeno u BiH, dva Hrvatskoj, samo jedan Srbiji”, naveo je, između ostalog, Vučić.

Vučić je istakao želju Srbije da preuzme sve obaveze za odsluženje kazni svojih građana, uz monitoring sprovođenja.

“Srbija je više puta pokretala pitanje služenja kazni u Srbiji, ali se to nije desilo još uvek. Prirodno je da Srbija želi da njeni državljani služe kaznu u Srbiji”, rekao je Vučić.

Vučić je na sjednici Savjeta bezbjednosti UN zapitao, zašto niko od Hrvata i Bošnjaka nije osuđen za zločine, iako su mnogi počinjeni tokom rata.

“To je nešto što pokazuje dvostruke standarde. Na samom kraju, mi ćemo nastaviti da sarađujemo sa mehanizmom, ali molim vas da nađete neka prava rešenja, da nas ne ponižavate, nego da sarađujete sa nama. Da ostvarimo jedan partnerski odnos na korist svih nas”, naglasio je Vučić.

Nakon obraćanja ambasadora BiH u UN, Svena Alkalaja, na sjednici Savjeta, Vučić je rekao da je od srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, primio pismo u kom se navodi da ne postoji saglasnost u Predsjedništvu BiH za istup Alkalaja.

Odgovarajući na lažne optužbe Alkalaja i predstavnika Hrvvatske na račun Srba, Vučić je konstatovao da on nije rekao ništa protiv bilo koga, ali da su to uradili Alkalaj i predstavnik Hrvatske.

“Hrvatski predstavnik je rekao da je dobro poznato ko je bio đavo. U ovom regionu je postojao jedan veliki koncentracioni logor u Jasenovcu i mislim da svi znaju ko je bio đavo”, istakao je Vučić.

On je naveo da tokom sukoba niko nije bio anđeo, ali je jasno ko je bio đavo.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos