Istraživanje: Ljudi, koji imaju dvoje djece, žive duže

Foto: Unsplash

Istraživači su otkrili da je rađanje djece povezano sa dugovječnošću roditelja.

Analizirajući muškarce i žene, rođene između 1911. i 1925. godine i njihovu djecu, došli su do zaključka da će, zbog podrške njihovih sinova i kćeri, stres kod roditelja u starijim godinama života vjerovatno biti niži, što će dovesti do dužeg života.

Još jedno vrlo zanimljivo istraživanje je pokazalo, da majke koje imaju dvoje biološke djece, žive duže od žena koje nemaju djecu ili imaju samo jedno dijete.

Ali, čini se da je imati dvoje djece jednako značajno za muškarce kao i za žene. Ista studija analizira i povezuje broj djece i životni vijek muškarca. Rezultati su pokazali da u poređenju s očevima bez djece ili s jednim djetetom, muškarci s dvoje djece žive mnogo duže.

Čak i usvajanje može imati značajne koristi. Žene, koje su usvojile dvoje djece, imale su još duži životni vijek u poređenju s biološkim majkama. A još je zanimljivije sljedeće – kad se upoređuje broj usvojene djece i dugovječnost, roditelji s dvoje usvojene djece su duže živjeli, u poređenju s onima koji su usvojili jedno dijete, ali i u poređenju s onima koji su imali četvoro usvojene djece, prenosi BrightSide.

Još jedan prilično zanimljiv zaključak je taj, da se čini da usvajanje djeteta dodaje tri godine očekivanom životnom vijeku majke. Usvajanje dvoje ili troje djece im je dodalo pet godina života. To bi se takođe moglo objasniti podrškom koju djeca pružaju roditeljima u starijem dobu.

Ista studija je takođe upoređivala porijeklo djece koja su usvojena i očekivani životni vijek njihovih roditelja. Majke i očevi, koji su usvojili djecu iz drugih zemalja, imali su znatno duži životni vijek u poređenju s onima koji su djecu usvajali u svojoj matičnoj zemlji.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos