Nikad luđi EURO u istoriji fudbala

Foto: Pixabay

Dugo čekani šampionat Evrope u fudbalu, bez dileme “najčudniji” u istoriji, počinje sutra u Rimu utakmicom između Italije i Turske.

Borba za titulu šampiona Evrope odložena je za godinu dana zbog pandemije virusa korona, a sada će se igrati u tzv. kontrolisanim uslovima, sa delimično popunjenim tribinama, u ukupno 11 gradova.

Sem u Rimu, šampionat će se igrati u Amsterdamu, Glazgovu, Londonu, Bukureštu, Bakuu, Budimpešti, Glazgovu, Minhenu, Sankt Peterburgu i Sevilji, s tim da će se završnica, dva polufinala i finale, 11. jula, odigrati na londonskom Vembliju.

U grupi A su Italija, Turska, Švajcarska i Vels, u grupi B Finska, Belgija, Danska i Rusija, u grupi C Holandija, Austrija, Sjeverna Makedonija i Ukrajina, u D grupi Hrvatska, Škotska, Engleska i Češka, u E grupi Švedska, Španija, Poljska i Slovačka i u grupi F Portugal, Mađarska, Njemačka i Francuska.

Titulu brani Portugal, koji je pre četiri godine u finalu savladao Francusku, u međuvremenu osvojio LIgu nacija i predvođena Kristijanom Ronaldom svakako je jedan od favorita.

Bukmejkeri procenjuju da je favorit broj 1 svetski šampion Francuska, koja ovaj put ima i Karima Benzemu, potom slede Englezi, dobrim delom zbog činjenice da su domaćini u završnici, tradicionalno Nemci i Italijani, naravno Belgijanci i iz drugog plana svetski vicešampioni Hrvati.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.