Njemačka: Otpušteno 19 policajaca zbog veličanja nasilja!

Foto: Reuters

Njemački tužioci su otpustili 19 policajaca iz jedinice specijanih snaga i suspendovali još jednog, zbog sumnji da su veličali nasilje i da su u onlajn četovima pisali o bivšoj nacističkoj organizaciji, izjavila je danas portparolka tužilaštva.

Istražitelji iz zapadne države Hesen su saznali za 20 osumnjičenih tokom odvojene istrage o jednom policajcu u istoj jedinici, poznatoj kao SEK, koji je bio osumnjičen za dijeljenje dječje pornografije, prenio je Rojters.

“Tokom procjene mobilnih telefona osumnjičenog, identifikovano je nekoliko grupa za četovanje, na kojima su članovi delili kriminalni sadržaj”, izjavila je viša javna tužiteljka u Frankfurtu, Nađa Najsen.

Njemačka policija i bezbjednosne agencije su suočene sa optužbama da ne rade dovoljno, da bi iskorijenili potencijalno nasilne nacionaliste u svojim redovima, navela je agencija.

Obavještajna agencija Nemačke je navela u izvještaju prošle godine da manje od jednog procenta pripadnika njemačke policije, bezbjednosnih agencija i vojnog osoblja zagovara krajnje desničarske poglede na svijet.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.